[]

İkametgah Adresi Nasıl Değiştiriliyor?

5-6 ay önce İstanbul'un bir ilçesinden bir başkasına taşındık. Öğrenci olduğumuzdan salladık bu zamana kadar. İkametgahımızı nasıl taşıyacağız? Nüfus müdürlüğüne gitsek yeterli oluyor mu?




 
Olmaz diye biliyorum... Muhtardan muhtara.


  • suda balik  (18.01.12 20:15:26) 
işi garantiye almak için bir fatura alıp nüfus müdürlüğüne gidiyorsunuz. o kadar. muhtara gerek yok.


  • fayfim  (18.01.12 20:15:28 ~ 20:15:43) 
gidin yeni ilçenin nüfus müdürlüğüne, yanınızda da üzerinize olan bir fatura götürün tamamdır. daha garanti olsun istiyorsanız da eski muhtarlığınızdan nakil belgesi alıp onu da götürün nüfus müdürlüğüne.

Not: Eğer şu anki ev boş gözüküyorsa faturalara da gerek yok, direkt boş eve sizi yerleştirirler. Bir de kira sözleşmesi varsa onu da götürün yine garanti olsun. Böyle işlemlerde ne kadar çok belge o kadar garanti iş. Belge hafif sonuçta ağırlık yapmaz.
  • helmet  (18.01.12 20:16:55) 
Arkadaşın üzerine faturalar ya. O da çalışıyor, gidemez. Bana lazım ikametgah zaten. Muhtardan bir form almış bizimki. Muhtar bunu yöneticiye imzalatıp nüfus müdürlüğüne götürün demiş. Ordan da ona geri götürcekmişiz falan. Bu olayı bilen, yapan var mı? Ne karışık iş yaa.


  • daddy  (18.01.12 20:23:47) 
kira sözleşmesinde sizin de adınız geçiyorsa kira sözleşmesiyle muhtarlığa gidin, size bir belge vericek o belgeyle nüfus müdürlüğüne gidip ikametgahınızı değiştirebilirsiniz. kira sözleşmesinde adınız geçmiyorsa muhtarın verdiği formu ev sahibine veya yöneticiye imzalatıp nüfus müdürlüğüne gidin ikametganızını değiştirin. tekrar muhtara dönmeye gerek yok.


  • cmshn  (18.01.12 21:25:00) 
faturalar , kira sözleşmesi falan arkadaşın üzerine benim. ben ne yapabilirim ?


  • terlikli cita  (18.01.12 21:46:21) 
yeni yaptım bu işlemi. nüfüs müdürlüğüne kontrat ya da herhangi bir faturayla(üzerine olması gerekiyo) gidiyorsun. ben bu adreste oturuyorum artık diyosun. o da seni oraya kaydedio. sana bi kağıt veriyo. al bunun muhtara götür diyo. sen de gidiyosun muhtara. 5 tl veriyosun. iş tamamlanıyo.


  • köfte  (18.01.12 22:15:05) 
bildiğim kadarıyla arkadaşla birlikte gidersen oluyor. arkadaşın ben bu adreste kalıyorum aha bunlar da faturalar diyor. bu eleman da benle kalıyor diyor. kaydediyorlar.


  • fayfim  (19.01.12 00:16:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.