[]

Bilgisayara nefes aldırmak

Ne saçma başlık oldu.

Şöyle ki; annemin eski bir laptopu var. Dünyanın en yavaş bilgisayarlarından biri olsa da yenisini almaya gerek duymuyor. Tüm yaptığı Facebook'a girmek, haber sitelerini takip etmek, arama tarama araştırma vs yapmak. Ötesinde bir şeye ihtiyacı yok.

Bilgisayarı biraz temizleyip hızlandırmak için antivirüs ve trojan programlarını kurmuştum. İşe de yaradı fakat zırt pırt açılıyorlar diye annem pek istemedi. Şimdi öyle bir program olmalı ki şipşak kurup, taramaları yaptırıp hemen silmeliyim. Bilgisayarı biraz da olsa kendine getirmeli, ardından da iz bırakmadan kaybolmalı. Hangi program?

 
Comodo Cleaning Essentials


  • hjarteblod  (18.01.12 19:56:28) 
microsoft security essentials. sürekli de kalabilir aslında. hissetmez kolay kolay.


  • sutlu nescafe  (18.01.12 19:57:02) 
  • farnerud  (18.01.12 19:57:11) 
öyle değil de Deep Freeze kullanın


  • f2dx  (18.01.12 19:58:01) 
microsoft security essentials +1

ben anne bilgisayarinda yapilanin haricinde milyonlarca sey daha yapiyorum, yeri geldigi zaman c/c++ da kod dahi yaziyorum. ancak girdigim siteler virus trojan worm vs. bulastiracak sitelerden degil. yas 3o oldu, girdigim 5-1o site var "anneler gibi"... ve "win7, 64bit, english" ile beraber microsoft security essentials kullaniyorum. ekrana zirt pirt cikmaz, insani taciz etmez, bilgisayari virusten daha cok yavaslatan antivirus programlarindan degildir. ve annenin gereksinimleri olan ""anne tarzi"" facebook, haber siteleri, arama tarama vs. islerinde de bilgisayari rahatlatir, ayrica virus bulasacak malum sacma siteleri de kontrol eder rahatca.
  • serkanserkan  (18.01.12 20:09:28 ~ 20:14:03) 
combofix yüklemene bile gerek yok harika program.


  • ozdemirac7  (18.01.12 20:18:33) 
malwarebytes anti-malware yükle bence. arada anneni görmeye gittiğinde taratırsın. normal virüs taramasını açma, kalsın. o tüm virüsü siler süpürür. program koruma yapmadığı içinde annen rahatsız olmaz.


  • repins  (18.01.12 20:42:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.