[]

avukatlar icra vs. ile ilgili

babamın 2 adet kredi borcu çıktı geldi 2 gün önce. haciz falan kapıya dayanmış anlayacağınız. perşembe gününe dosyalardan birini kapatmak sözünü verdikten ve bu hususta bi kağıt imzalattıktan sonra ayrılmışlar evden.


şimdi ben perşembe günü ödenecek parayı buldum ve yarın avukata bu parayı vereceğim. geri kalan diğer dosya için bir çeşit yapılandırma yapacağını ve taksite bağlayacağını söyledi.

tahmin ettiğiniz üzere geri kalan ödemem gereken miktarın baya yüklü bir miktarı faiz ve avukat icra masrafları. yarın yapılandırmayı yaparken indirim talebinde de bulunacağım. indirim yapmam derse aşağıda yazdıklarım benim için koz mudur?

-eğer indirim yapmazsanız borcu ödemem. babamla annemi resmiyette boşarım ve ben de mirası red yaparım. babamın üzerine herhangi bir mal olmadığından alabileceğiniz en fazla evdeki 2 çürük eşya olur onu da ertesi gün gelir tekrar döşerim sayenizde mobilyaları yenilemiş oluruz.

-babamı ararsanız da bilmediğimizi söylerim. bulabilseniz bile alabileceğiniz herhangi bir malı olmadığından bi bok alamazsınız.

-kendisi emekli olduğundan sigortalı bir işte çalışma gibi bir takıntısı da yok bu sebeple maaşına haciz vs. de koyamazsınız. aynı zamanda emekli maaşının da ancak bir kısmına icra koyabilirsiniz bu da benim umrumda olmayan bir miktar olur, borcu 50 yıl daha yaşarsa anca o zaman tahsil edebilirsiniz.

son olarak maksimum 2 senelik bir borç bu. hatta o kadar bile değil. bu sebeple babama bir hapis cezası falan çıkma olasılığı var mı?

acil cevap verirseniz çok sevinirim. çünkü yarın avukatın yanına gideceğim. buna göre bir şeyler söylemem lazım. hatta belki biraz fazla olacağım ama biraz üstte kalsa çok iyi olur. söz tatmiin edici bir cevap alınca veya gece sileceğim duyuruyu..

yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler

 
biraz tehtitvari konuşmanız sıkıntı yaratabilir dediklerinizde haklısnız ama koz olabileceğini sanmıyorum geri bile tepebilir.
Not: Daha önce başıma gelmedi gelen birisiylede yüzyüze konuşmadım ilk izlenimim böyle oldu rajonu bilmiyorum bu işlerdeki.

  • basond  (18.01.12 18:48:30) 
avukatı tehdit etmeyin. onları paralarını ya sizden ya da bankadan, bir şekilde alacaklar. bütün tehditleriniz bankanın parayı alamamasına dayanıyor, bu da avukatın umrunda olmaz. icra haciz vs bütün yollar tıkanır ve banka parayı yine tahsil edemezse hapis olasılık dahilinde diye biliyorum ben. uzlaşmacı bir tavır takınmakta fayda var bence, ödemek istediğinizi ama bu şartlarda ödemeniz mümkün olmadığını vs belirtin.
bir de şu var, babanız bu kredileri gerçekten aldı ve gerçekten ödemedi mi? yoksa bankanın burada kusurlu olduğu bir durum var mı? eğer kredi gerçekten alındı ve ödenmesi gerekirken ödenmediyse, kesinlikle uzlaşın. bankalar artık tüketici hakem kurulu yoluyla geri alınan hesap işletim bedellerini bile karşı davalarla geri almaya çalışıyorlar, böyle bir şeyin peşini bırakmazlar.

  • poorgod  (18.01.12 19:02:00) 
dediklerini aynen söyle,restini çek.hapis cezası diye bişey olmaz.hapis için babanın icra taahhüdü imzalamış olması gerek icra dairesinde.Alacaklı banka mı hala yoksa alacak devri yapılmış mı?(varlık yönetim şirketine) Devirse yardımcı olurum.Son olarak artık eşya haczine falan düzenleme geliyor artık tv,çamaşır mak. falan haczedilemeyecek.


  • Abraxass  (18.01.12 19:18:02) 
Gayet kibar ol, uzlaşmaya çalış.


  • commander64  (18.01.12 20:09:26) 
bence indirim yapar. acaba neden sadece bir dosya için taahhüt imzalatmış? öbür dosya için siz mi imzalamaktan kaçındınız yoksa o mu istemedi? yapılandırılacak olan borcun miktarı diğerinden az mı fazla mı?


  • tedirginlik hucresi  (18.01.12 22:50:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.