[]

smm abilerim!

mezun olmama, inşallah bir yıldan az zaman var.

mezun olmadan smm staja başlama sınavına girilebiliyor, ama dosya açtırılamıyor diye birşey duydum. dosya, mezun olduktan sonra açılıyormuş ve zaten sınavı(varsayalım ki) geçtiğimiz için staja başlama süreci işlemeye başlıyormuş.

ne derece doğrudur?

kibritsuyu'na selam ederim!

 
sistem nasıl işliyor bilmiyorum adamların prosedürünü. ben zaten mezun olduktan sonra başvurduğum için başıma gelmedi. ama benim zamanımda staja başlama sınavının vakti saati belli değildi. ocak 2003'te dosyamı açtırdım. haziran 2003'te sınava girip geçtim, ama stajım haziran 2003 itibariyle değil, ocak 2003 itibariyle başladı.

belki faydası olur bu bilginin.

şahsi tavsiyem, staj başlatma sınavına, yeterlilik sınavlarına falan çalışmak yerine, vaktin varsa kpss'ye çalış, kursa falan git, memur ol. smmm olup serbest çalışmayı düşünme. her sene yeni mükellef gelmedi, eski mükellef başka muhasebeciye gitti, ücretini ödemedi, vay beyanname yetişmedi, eyvah ufacık bi hata yaptım 1000 küsur lira ceza girdi dertlerin olmasın. zamanında bu sınavlara hazırlanıp, kursa gidip staj yapmakla kaybettiğim vakitte, sınavlara başvurup ruhsat almak ve odaya kayıt olmak için yaptığım masrafla kpss'ye çalışsam, kpss kursuna gitsem şimdi kimbilir hangi bakanlıkta uzmandım. iş için bile olsa parasını verip gezemeyeceğim kaç çeşit ülkeye gidecektim. yüz kızartıcı suç veya ciddi bir hata işlemediğim sürece işimden kovulma, maaşımdan kesilme gibi bir derdim olmayacaktı. işimi yetiştiremesem bile en fazla zottirik uyarı, kınama vs alacaktım. emekli olduğumda belki bir ev almama yetecek kadar emekli ikramiyesi alabilecektim. şimdi evimi anca geçindiriyorum, piyango çıkmadıkça bir ev alabilme şansım yok (kredi için peşinat biriktirebilmem bile yıllar alır), mükellef beni şutlayacak mı, bu ayı da bir hata yapmadan ve 1000 lira ceza yemeden geçirebilecek miyim, bir hata yapıp mükellefe rezil olacak mıyım stresiyle geceleri uykularım kaçıyor.

hevesini kırmış olmayayım ama yol yakınken git memur ol, bulaşma.

ha diyorsan ki öyle mükellefler bulacağım, piyasanın mına koyacağım, ayda onbinler kazanacağım, o zaman bilemem.

oha biri bir şey sorsa da patlasam diye bekliyormuşum resmen.
  • kibritsuyu  (18.01.12 15:58:42 ~ 19.01.12 06:54:15) 
selamlar,

Mezun olmadan stajı başlatma sınavına giremezsiniz. Hatırladığınız veya duyduğunuz şey eski. Şöle ki Serbest muhasebeci olabilmek için lise mezunu olarak staj dosyası açtırabiliyordunuz. Daha sonra lisans mezunu olunca ordaki süreyi smmm stajından saydırabiliyordunuz. Fakat Serbest muhasebecilik kalktığı için sadece lisans mezunları staj dosyası açtırabilir. Staj süresini kısaltmak istiyorsanız, stajdan sayılan süreler var kanunda onu biraz inceleyin. Belki ordan işinize yarar bilgiler çıkabilir.

Saygılar
  • murty  (18.01.12 16:37:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.