[]

İçimizdeki Ankaralılar!

Yarıyıl tatilinde Ankara'da olacağım.Bana Ankara'da gidilip görülecek mekanları,özellikle lezzetli yemekler yiyebileceğim mekanları yazarsanız çok sevinirim.Şimdiden teşekkürler.




 
ankara'ya gelince uğramadan gitmeyin diyeceğim meaknlardan birisi tunalıda kuğulu parkın hemen dibindeki "kıtır" kokoreç midye veya kumpir yer, biranızı içersiniz. genelde kalabalıktır, hafta içi 4-5 civarı yer bulma olasılığınız artar. çayyolunda park cad. de bir kıtır vardır ama orayı tavsiye etmem.

ulus, çengel han. içinde koç müzesi vardır. oradan çıkınca civarda da gezersiniz biraz.

www.rmk-museum.org.tr

ankara kalesine de gidebilirsiniz ancak bu mevsimde epey soğuk olur. hemen kalenin dibindeki anadolu medeniyetleri müzesini tavsiye ederim.bu da ulus'ta.

balgat'ta görecek bir şey yok ancak bolu et mangal vardır. damağınıza hitap eder.

www.bolumangal.com

hafta sonu incek'te köy kahvaltısına gidebilirsiniz.
gerçi aracınız olacak mi bilmiyorum. buraya araçsız ulaşım zordur, taksiye binerim diye düşünmeyin sakın!

necatibey caddesinde balıkçı ama öğle yemeğinde gitmek gerek.paşalar v.b geliyor hep, üstelik fiyatları da gayet uygun. alkolsüzdür. şimdi tam mevsimi
balığın.adresini bulamadım, tarif edeyim. güvenpark'ın arkasında kumrular sokaktan giriyorsunuz sokağın hemen sonundan sola dönüp karşıya geçiyorsunuz.

güvenpark demişken; kumrular sokak üzerinde cici piknik. hemen sağ kanatta sokağın ortasına doğru. odun ateşinde ankara döneri yapar, lavaş arasında tavsiye ederim. ankara'da en güzel döner yenilebilecek yerdir. ama piknik, minicik bir yer işte.


alkol de alayım akşam yemeğinde derseniz sakarya cad. kumsal restoran. balık rakı ikilisi için uygun fiyatlı nezih bir yer. ama rezervasyon yaptırın, kalabalık olur hep. www.mekanist.net

atakule'den panoromik ankara manzarasına bakabilir, hemen altındaki botanik parkında yürüyüş yapabilirsiniz.

arabanız varsa mogan gölüne, eğer mezun kartı olan biri varsa odtü eymir tesislerine gitmenizi tavsiye ederim. şarap evi, gözleme yapan kulübeler... çok şirin bir yerdir.


klasik müzik seviyorsanız Cumhurbaşkanlığı senfonide konser dinleyebilirsiniz.

rock severim derseniz kızılay'da if'i tavsiye ederim. cumartesi gecesi çıkan bir abla vardı, çok sağlamdı.

www.ifperformance.com


aklıma gelenler bunlar şimdilik.
havaların kötü olması seçenekleri epey kısıtlıyor
  • balik kraker  (18.01.12 15:57:01) 
anıtkabir'i de ekleyeyim hemen :)

ayrıca

(git: 267540)
(git: 249474)
  • balik kraker  (18.01.12 16:07:41) 
Kolej'den Tunalı'ya doğru giden Bağlar caddesi vardır. Meşrutiyet caddesinin Bağlar caddesi ile buluştuğu noktaya yakın Beğendik Mutfağı var. Oradaki mönülerden herhangi birini yemeni,

eğer başka bir yerde gitmişliğin yoksa tavacı recep ustayı,

ulus'ta Denizciler caddesindeki uludağ kebapçısını,

Tunalı'da Bülten sokağının Bestekâr sokağına yaklaştığı yerde Jale lokantasını

tavsiye ederim. Müze merakın varsa, Anadolu Medeniyetleri müzesine git. 1. Meclis'e git.
  • compadrito  (18.01.12 16:27:20) 
www.bogazicilokantasi.com
burayı herkes bilmez ankaralılara bile hava atabilirsin. buraya uğra, mutfağa bakıp istediğin yemeği seç derim. "ankara tava" şahsi önerimdir.

behzat ç.nin takıldığı meyhaneye gidebilirsin esat dörtyolda, sokakbaşı meyhane. söğürmesini mutlaka meze yap.
  • diyojenimtırak  (18.01.12 18:30:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.