[]

amerikadan posta

Posta çeşitleri hakkında çok fazla bilgim yok, o yüzden şöyle sorayım. Amerikadan bana elektronik alet yollayacak birisi (mp3 çalar, fiyat limitini aşmadan) takip kodlu ve en ucuz olarak hangi gönderim çeşidini seçmelidir, adını soruyorum yani o gönderi çeşidinin, usps nin ne çeşidi?

Ürünün acelesi yok fakat o cihaz %1500 kaybolur takipsiz gelirse, o yüzden karşı tarafa çok maliyet yaratmayacak, fakat benim de Türkiye girişini ve Türkiyedeki durumları görebileceğim bir gönderi sistemi gerekiyor.

Sanırım normal zarfın içine koyup, üstüne ürün fiyatını düşük olarak yazıp, hediye olarak işaretlerse ve ürün olarak mp3 çalar yazarsa ürün geçer gümrükten?

edit : Amerika'dan Türkiyeye gönderilecek ürün

 
Adam amerikadan bana gönderecek, amerika'da ptt yoktur yaw


  • bonjurkes  (17.01.12 21:57:22) 
takip nolu USPS panpa

ucuzdur iyidir guvenilirdir
  • eksimtrak  (17.01.12 22:00:49) 
ben açıklayamıyorum sanırım,

50 tane usps çeşidi var, priority, registered, express vs. bunlardan hangisi olması lazım?

usps registered mail var ama o da sanırım international tracking vermiyor
  • bonjurkes  (17.01.12 22:02:41) 
konuya ek yapayım. takip numarasını falan boşver. o cihaz geçmez. 75euro falan hikaye. elektronik olduğundan gümrük el koyar. vergisini ödersin ya da alırlar malı.


  • lorenzen  (17.01.12 22:10:44) 
şimdi önünde iki seçenek var;

amerika'nın ptt'si olan usps ile göndermek;
bu seçenekte önünde birçok alt seçenek olacak. çok makul bir fiyata sigortasız amerika dışına çıkana kadar takipli ve türkiyeye girişinden itibaren kesinlikle takıp edemeyeceğin fiyatlı postadan tut, her bir hareketini göreceğin tipe kadar seçenek var. hangisi nedir ve kaça patlar dersen;

www.usps.com?

burada önemli nokta, usps ile gönderilen kargoların gümrükten çekimini ve dağıtımını ptt yapıyor. dolayısıyla gümrükte takılma ihtimali daha bir yüksek. gümrüğe takılırsa eğer, sana bir kağıt geliyor ve sen ptt ye gidip paketini bulup vergisini ödüyorsun.

ikinci seçenek;

fedex/tnt/ups

bu seçenekte henüz gümrüğe takılanı görmedim. genelde yüksek fiyatlar, aşmış takip seçenekleri sunuyorlar. eğer herhangi bir şekilde gümrükten geçmez ve vergi ödemeniz gerekirse bu parayı sizi arayıp onay aldıktan sonra onlar ödüyor ve teslimat anında sizden tahsil ediyorlar.

sonuç;

usps ile takipsiz birçok kargo teslim aldım. ortalama 1,5 ay sürdü gelmeleri. ayrıca kaybolup hiç ulaşmayanlar da oldu. fedex ile kanada'dan ipod touch almıştım. 3 günde kapıma geldi. anlık takip edebiliyordum paketi.

artıları eksileri böyle.
  • achatla  (17.01.12 22:23:18) 
usps first class mail international + ücret olarak da registered böylece takipi oluyormuş


  • bonjurkes  (17.01.12 22:38:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.