[]

Stajda İlk Gün

Yarın ilk günüm. İlk stajım olmamasına rağmen stres oldum. Uluslararası bir firmada uzun dönemli staja başlayacağım. En son kafama taktığım olay öğlen yemeklerinde kiminle yemeğe çıkacağım...Şaka gibi bir durumdayım. Nasıl aşarım bu stresi? İlk günden sonra geçer mi dersiniz?




 
ortamda tek başına değilsen, sana 'yemeğini yedin mi?' diye sorarlar zaten. onlarla gidersin. bence yaparlar bu iyiliği. :)


  • n g u  (17.01.12 20:06:11) 
aynı ortamda olduğun kişiye/kişilere ''öğle yemeği nasıl oluyor'' minvalinde sorular sor. gerisi gelir zaten.


  • mahone  (17.01.12 20:06:23) 
Abi ortam yok işte ya. Herkes 2-3 kişilik gruplarla çıkıyor anladığım kadarıyla. Yapışan kişi durumuna düşmek istemiyorum. Tek başına da çıkılmaz değil mi?


  • daddy  (17.01.12 20:10:45) 
stajın stres yapılacak bir tarafı yok hocam işe başlamıyorsun orda staj bu rahat ol. çalışma arkadaşlarınla aranı iyi tut ( normal hayatta hiç de sevmeyeceğin tipler olsa bile ) ama ola ki soğuk davranırlarsa da içine kapanma sakın sor aklına takılan ne varsa, sallamazlarsa git dürt hatta.


  • stavroqin  (17.01.12 20:12:40) 
2 ay süren stajımda bazen benim gibi stajyerlerle yemek yedim ama genelde tek başıma yiyordum. Yemekte kitap, dergi filan okuyordum sonra işimin başına dönüyordum. Tek başına da yemeğe çıkılabilir elbette.

Tabi bu söylediğim istisna olabilir çünkü ben kendi başıma yemek yemekten hoşlandığım için özellikle bir yol aramadım birlikte yemek yemek için. Yoksa bizim departman koca masalarda topluca yerdi yemeklerini.

3-5 gün geçsin çıkarsınız yemeğe merak etme ;)
  • burka  (17.01.12 20:16:46) 
yapışan kişi diye bir şey yok. yemeğe inerken seni çağırırlar mutlaka (çağırmazlarsa da ne görgüsüz insanlar onlar öyle) çağırmazlarsa da tek başına da gayet güzel yenir hiç merak etme. öğle yemeğine kaçta iniyosunuz falan dersen, ortamı yaratmış olursun bence.


  • girl in a coma  (17.01.12 20:26:23) 
Aslında ben tek çıkmak istiyor gibiyim ya. İçine kapanık, çekingen izlenimi bırakır mıyız adamlarda?


  • daddy  (17.01.12 20:34:33) 
teklif eden mutlaka çıkar rahat olun. hatta ileride belki de en uyuz olacağın adam bile teklif edebilir ama kesin birileri teklif eder. hatta seni kapmaya çalışır bu gruplar. gruplaşma varsa eğer. kaç kişilik bir şirket olduğu da önemli...
ama ileride o yemeğe çıktığın kadro senin kafana göre de şekillenir zaten. hiç dert edilecek bir şey yok.
olm staj ya la bu? niye bu kadar stres yaptin? kafan rahat abi. sorumluluğun yok bir şeyin yok...
zamanında bizim şirkette şöyle bir şey olduydu:
adamın biri sabah geldi staj için falan baktık öğleden sonra kaybolmuş. dedik nerede bu? harbiden kayboldu sandık:) meğersem adam hoşlanmamış işten, ortamdan bırakmış:)
  • benaslindayohum  (17.01.12 20:36:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.