[]

Josef Stalin

Stalin hakkında ne düşünüyorsunuz? Stalin ile ilgili milyon tane fikir var. Bazıları çok büyük bir liderdi diyor, bazıları kasap,diktatör. Sizin görüşlerinizi merak ediyorum.




 
kasap ve diktatör olarak düşünüyorum. en azından sosyalizm için uygun bir lider değil.
twitter.com!/josefvstalin fikirleriyle şurada dalga geçiliyor, severek takip ediyoruz.

  • deniztarafinabakankale  (17.01.12 18:43:34) 
rus derin devletinin komunist yönetim içine yerleştirdiği adamı. komplo teorisi diyecek insanlara hemen bir anektod. geçenlerde putin stalini aziz ilan etti ama lenini etmedi.

biz biliyoruz ki lenin tarifeli bir alman treni ile oraya gitti ve devrim yaptı. stalin iktidara geldiğinde leninin bütün kadrosunu ya sürdü ya öldürdü.

stalin şüphesiz ki hitlerden farklı değildir.
  • 90lar türk pop  (17.01.12 18:48:15) 
katilin teki. tarihin asla affetmeyeceği vahşilerden sadece bir tanesi.
hitlerle arasında en ufak bir fark bile görmüyorum.

  • tchuck  (17.01.12 18:50:54) 
Sanırım burda Stalin hakkında farklı düşünen yok. Teşekkürler yorumlarınız için arkadaşlar


  • Prestige  (17.01.12 19:13:20) 
kasap ve diktatör yakıştırmalarına neden olabilecek iddiaların çoğunun uydurma ve çarpıtma olduğunu düşünüyorum. rusya ve sscb tarihi üzerine okuduklarımdan yola çıkarak ve stalin döneminin nesnel şartlarını düşünerek bunu söylüyorum. önceki gün bbc'nin belgesel kanalında rusya üzerine bir belgeselde belgeselin ingiliz sunucusu kendisine şehri gezdiren kadınlara stalin hakkındaki fikirlerini sordu. adam ısrarla o bir katildi, caniydi falan dedirtmeye çalışsa da iki kadın da keşke onun olduğu zamanlara dönebilsek; öyle bir liderimiz olsa minvalinde cevaplar verdiler. o dönemi yaşamış rusların başka konuşmalarını da görmüştüm. kasap/diktatör lafını bir rusun ağzından duymadım.

hangi perspektiften bakarsanız bakın eleştirilecek bir sürü şey vardır stalin hakkında ama onu hitlerle özdeşleştirmek akla karayı özdeşleştirmekten farksız. dört dörtlük abesle iştigal.

diktatör diyenler sadece sscb 1937 anayasasının nasıl hazırlandığını araştırsın lütfen.

toplumsal tarihte davalar uğruna can almadan/vermeden neticelenmemiş pek benim bildiğim. stalin'e kasap derseniz; pek çoklarının toz kondurmadığı eski yeni pek çok liderin adının önüne de yazmak lazım bu sıfatı.

bir de: (bkz: #16773869 )
  • stopnsilence  (17.01.12 19:29:22 ~ 19:39:39) 
paranoyak bi insandı. ancak böyle olmalımıydı yoksa olmamalımıydı tartışılır.


  • neysene  (17.01.12 20:30:29) 
bence de katil/diktatör/devrime ihanet etmiş birisi. öte yandan , eğer rusyaya giderseniz göreceksiniz sizde. hediyelik eşya vs tarzı satılan yerlerde lenin ile alakalı 2-3 şey varsa ( çakmak , resim , bardak vs tarzı ıvır zıvır şeyler ) , stalin ile alakalı en az 9-10 adet ıvır zıvır satıyorlar. garip insanlar.


  • muslimovic  (17.01.12 20:39:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.