[]

sacma 1 soru

Bu fikir kafamda 2 senedir var,dusunuyorumda acaba televizyonlarda soyle bisey olabilirmi.
izledigimiz yemek programlarinda pisirilen yemek kokularini koklayabilirmiyiz?yani demek istedigim televizyonlarda pisirilen herhangi bir yemegin,yada herhangi bir kokuyu neden koklayamiyoruz ? ileride boyle bir icat olabilirmi?tv'den ses geliyor goruntu geliyor peki neden kokuyu algilayamiyoruz?



 
en temel sebebi; printerdan daha pahalıya geleceği için böyle bişi yapmıyorlar sanırım. kartuş gibi bir ihtiyacı olurdu çünkü. kartuşlar da şu nedenle son kullanıcı bazlı zor biraz:

rgb dediğin 3 renkten her renk dijital olarak oluşturulabiliyor (tv yayını için) ama koku öyle temel üç bileşen üzerine kurulu bir şey değil.

alt üst orta gibi 3 adet seviyesi olduğuna inanılıyor ama direk bir baz bileşenleri yok ne yazıkki(bizim bildiğimiz kadarıyla)

bu nedenle olmuyor o diye düşünüyorum
  • mestre  (17.01.12 16:21:12) 
çok yakında ben de bekliyorum böyle bir şey. ilk başta sadece ses vardı. insanlar çok şaşırdı. sonra görüntü de eklendi, insanlar daha fazla şaşırdı (bkz: vizontele). kokulusu neden olmasın? günün birinde mutlaka olacak. olabilir, niye olmasın.

şimdi insan düşünüyor, cihazın içinde her türlü kokuyu üretebilecek bir sistem lazım. bir de bu kokuları alıp elektrik sinyaliyle iletebilmek lazım. olamaz molamaz diye. e 60-70 sene önce de görüntüyü aynen oluşturabilecek sistemi tahayyül edemiyordu insanlar.
  • kibritsuyu  (17.01.12 16:21:23 ~ 16:22:01) 
merhaba
bundan yaklaşık 7 ya da 8 sene önce bu konuda bilim ve teknik'te bir yazı okumuştum.
kokulu mailler diye.
belli bir kartuş hazneleri var ve bu konsantrelerin karışımı sonu bahsedilen sentetik kokular oluşturulbiliyor. tabii çok kalitesiz bir kopyası da, girişimi olmuş yani zamanında. sonradan baymıştır bırakmışlardır bilemem.
  • sanal hayvan  (17.01.12 16:24:37) 
www.bilgicagi.com böyle birşey yapılmış ama hatta mynet'te bir haberde okumuştum zamanında adamın biri yapmış ama birşeye sap olamamış.


  • t3hn0  (17.01.12 16:31:28) 
oyle calısmalar var zaten.


  • bryan fury  (17.01.12 16:43:12) 
  • ufukcel  (17.01.12 17:08:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.