[]

askerlik tecili yüksek lisans ilişkisi

benim ekim 2012'nin hemen başında tecilim doluyor yüksek lisansa da başvurucam. bazı sorularım var:
mesela başvurdum, kabul edildim ama okul ekim'in sonunda başlıyor tekrar tecil ettirme konusunda bi sorun olmaz di mi? ya da başvurdum ama kabul edilip edilmediğim atıyorum 15 ekim'de açıklanacak. benim tecilim de 1 ekim'de dolmuştu. bu noktada yüksek lisansa kabul edilirsem ne olur, kaubl edilmezsem ne olur.
başka bir soru: kabul edildim tecilimi de yaptırdım (3 sene sanırım ya da 2) sonra yüksek lisansı ilk senenin sonunda ya da ilk dönemin sonunda bırakıp bıraktığım gibi başka bi yerde yüksek lisans yapmaya başladım. böyle bi durumda sorun olur mu? ya da yüksek lisansı bıraktıktan sonra o tecil olayı nasıl bir hal alıyor, aynen devam mı ediyor? mesela yüksek lisansı bıraktıktan 6 ay sonra başka bir yüksek lisansa başlayabiliyor muyum askere gitmeden?

alakalı başka şeyler söylemek isterseniz o da olur tabii.

 
1. kayit icin askerlik islemleri yonunden sakincasi yoktur diye belge almaniz lazim bunu alabildiginiz surece kayit olursunuz (1. y. lisans icin).

2. siz okula baslayinca enst. sizin adiniza askerlik islemlerinizi erteler. okuluu biraktiginiz gunde askerlik subesine durumu bildirir.

3. yeniden y. lisans icin yeniden madde 1 deki belge lazim. kayit sonra madde 2 deki durum olusur. bu sekilde yas sinirina kadar devam edebilirsiniz. tabi bu kader kez y. lisansi baslayip birakmaya sinirleriniz yeterli gelirse :)
  • helenart  (17.01.12 16:15:12) 
hmm yani mesela yüksek başvuruları 20 eylül'de bitiyordu. benim o sırada askerlik islemleri yonunden sakincam yok. bu belgeyi de alabilirim yani. başvurular 5 ekim'de sonuçlandığında ve kabul edildiğimde askerlik açısından bi sorun oluşmuyor yani öyle değil mi? kabul edilmezsem de askere gitmem lazım.
aslında amacım öyle başlayıp bırakıp yaşımı doldurmak değil eheh. sadece istediğim yüksek lisansa kabul edilmezsem düşüncesiyle başka dandik bişeye de bavurup başlamak. sonraki sene onu bırakıp tekrar istediğim yere başvurabiliyor muyum diye düşünmüştüm, öyle oluyormuş yani? tabii ona kabul edilmeme ihtimalim de var :)

  • tepedeki psychedelic adam  (17.01.12 16:20:18) 
başladığınız yüksek lisansı bitirmediğiniz, yani diplomayı almadığınız sürece, yasal yaş sınırı dahilinde istediğiniz kadar programa yazılabilirsiniz.


  • faideli bilgiler  (17.01.12 16:49:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.