[]

sigara içenler

23 yaşındayım. 9 yıldır aktif olarak sigara içiyorum. Son 4-5 aydır günde 2 paket içiyorum. Sürekli olarak çok fazla rahatsız edici olmasa da ciğerlerimde ağrı var. Özellikle az uyuduğum günlerde ağrılar ciddi anlamda artıyor ve kalbime de iğne batar gibi oluyor.

Merak ettiğim bu ciğer ağrısı fazla içen herkes de oluyor mu? 30 yıllık sigara tiryakilerine soruyorum yok bizim ciğerler alıştı ağrı yok falan diyorlar. Siz içenlerde var mı acaba?

not : geçen yaz astım hastası olduğumu öğrendim. sigaraya 4 ay ara verdim. hala arada sırada nfes darlığı yaşıyorum. astım kronik mi bilmiyorum.

 
bütün insanların bedenleri, metabolizması vs. aynı değil bildiğin gibi. rahatsız ediyormuş işte seni, astımmışsın da neyi soruyorsun ki hala.


  • tepedeki psychedelic adam  (17.01.12 13:56:31) 
bir de unutmamalı ki herkes sigarayı bırakabilir.


  • alkolik imam  (17.01.12 13:59:08) 
12 yıl günde bir paket içtikten sonra bıraktım. Mesela sigara içtiğim dönemde çok derin nefes aldığım zaman ciğerlerimde ağrı oluyordu. Ayrıca bilhassa geceleri sürekli öksürüyordum. Konuşmaya başlamadan önce illa ki boğaz temizlemem gerekiyordu. Bunlar uzun yıllardır vardı.

Bıraktıktan 1-2 ay kadar sonra öksürük, boğaz temizleme hissi, göğüslerdeki ağrı vb. tüm şikayetlerim yok oldu. Yani çok uzun sürmeden komple rahatlaman lazım. rahatlamıyorsan mutlaka doktor ile görüş.
  • blackdog  (17.01.12 13:59:40) 
aga hala "bir an önce bırakmalıyım aman allahım ben ne yapıyorum" demek yerine

şunda ne oluyor bunda ne oluyor diyorsun.

valla helal olsun.

23 yaşındasın. nerdeyse çocuksun. 9 sene sigara astımsın vs vs vs offf...

yerin mekanın yakınsa sana güzel bir sopa çekeyim aklın başına gelsin.
  • bencilata  (17.01.12 14:03:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.