[]

Birini seçecek olsanız...

Norveç, İsveç, Finlandiya, Hollanda
Bu ülkelerden birinde yaşama hakkınız olsaydı, hangisini seçerdiniz, neden?

edit: bu arada bu ülkelerden birine gittiyseniz veya orda yaşıyorsanız size soracaklarım var. mesaj atarsanız sevinirim!

 
isveç - huzurlu,düzenli
kısaca sosyo-ekonomik sebeplerden.

  • seyduna6687  (17.01.12 12:56:44) 
orda yaşarken ne yapacağıma bağlı. çalışmayacaksam veya hayat standartlarının altında bir maaşım olacaksa norveçi baştan elerdim. ama iyi bir işim olacaksa tartışmasız norveç derim. değilse hollanda gerçekten çok güzel bir ülke yaşamak için.


  • in vino veritas  (17.01.12 12:58:28) 
isveç derim ben de. arada da diğer ülkelere gezmeye giderim.


  • toshiro  (17.01.12 12:58:49) 
@in vino veritas
eğitim amaçlı.

  • mor.inek  (17.01.12 13:00:08 ~ 13:01:09) 
isveç'in doğal koşulları bizim doğamıza aykırı. isveçli bir arkadaşımla hollanda'ya gitmiştim ve kendisi bir çok yönden hollanda'nın kendilerine oranla daha gelişmiş olduğunu söyledi. evleri, yolları vs. vs.

kışları -20lerde kalmaya razıysanız, karanlık havanın sizi bunalıma sokmayacağından eminseniz isveç derim ancak bence hollanda çok daha iyi. yağışlı havası yine var ancak en azından daha sabredilebilir derecede.

eğer isveç, norveç veya finlandiya'da kalmaya karar verirseniz, imkanınız varsa öncesinde orada kışın bir iki ay geçirmenizi öneririim. belki de çok seversiniz.
  • dessy  (17.01.12 13:23:53) 
norveç, balık falan vardır oralarda. ama soğuktur amk oralar. horlanda diyorum ben.


  • vincenzo  (17.01.12 13:24:53) 
Norveç'in en kuzeyi ne güzel buz gibi


  • ozdemirac7  (17.01.12 13:36:16) 
hollanda varken başka yer aramaya hiç gerek yok..

9gag.com

9gag.com
  • anonimyususer  (17.01.12 13:40:00) 
norveç - huzur, sağlık, düzen, doğa


  • oldtimer  (17.01.12 13:40:31) 
bursla filan gitmiyorsan norveç baya zorlar seni, hatta burslu gidiyorsan fakat orta seviyedeysen ekonomik açıdan öyle bile zorlayabilir. öyleyse ben olsam her durumda hollandayı seçerdim.


  • in vino veritas  (17.01.12 13:42:44) 
kesinlikle hollanda. ama amsterdam'dan uzak dur, orda turist kafalamaya calisan halk seni de kafalar. utrecht'te falan kal, super oralar. arada amsterdam'a eglenmeye gidersin yine.

isvec cirkin, valla bak. insaninin huyu cirkin. oyle bi gizli irkcilik var ki heriflerde bak goruyosun beni bile koca bir irki yaftalar hale getirdi. (her zamanki gibi: iyileri var tabi ki ama geneli/ortalamasi pek yabanci sevmiyor) hollanda ise tam international bi ortam. super.
  • zgor  (17.01.12 14:15:22) 
hollanda tabi ki de..
finlandiya acaip sıkıcı, soğuk, kar buz. hayat saat 4 te bitiyor. sauna, kayak, nordic yürüyüş dışında yaptıkları bişey yok. çocuk parklarındaki çocuklar bile huşu içinde sessiz sesiz oyun oynuyorlar. kendileri bile okadar sıkılmış ki ülklerinden eğlenebilmek için taline yada rusyaya gidiyolar. üstelik çok da pahalı.

ancak 80 yaşında giderim bi daha oraya.
  • halanne  (17.01.12 15:57:49) 
her türlü hollanda.


  • faaip de oiad  (17.01.12 16:54:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.