[]

kardeşime kitap okumayı sevdirebilmek için...

kitap okumayı çok severim, deli gibi severim.
21 yaşındaki erkek kardeşim de ise, okuma sevgisinin o'su yok, s'si yok. ona kitap okumayı sevdirmek istiyorum. çünkü bunun çok önemli bir alışkanlık olduğunu düşünüyorum. hangi kitapları önermeliyim, bilmiyorum. ayrıca, favori kitabı (sanırım okuduğu tek kitap bile olabilir bu): Mişel Strogof - Jules Verne
kendisi üniversite öğrencisi, fizik bölümünde, frank sinatra, ray charles, daft punk, bülent ortaçgil dinleyicisi ve amatör fotoğrafçı. böyle bir canlıya hangi kitaplar önerilmeli?
kitap okumayan biri ile aynı evde yaşamak çok zor (ya da benim psikolojik sorunlarım var), bi el atın şu işe lütfen.

 
bence kitap okumaya onun gozunu korkutmadan baslatabilirsiniz, demek istediigim uzunca sayfalari olan bir roman iyi bir cozum olmaz benim nacizane onerim william shakespeare olur. Hamlet mesela, siir gibi kitap birakamayabilir ya da kitap soylesilerine birlikte gidilebilir.

Ya da en olmadi Kucuk Prens var, okumayi sevmeyen biriyse ve daha once okumamissa o da iyi bir baslangic olabilir.

Yasar Kemal Uc anadolu efsanesi var. Elimden birakamamistim. ama ben oyumu yinede william shakespeare'den yana kullanayim.
  • anti-kahraman  (17.01.12 11:58:34) 
fizik öğrencisi ise, bilimi teknolojiyi sevdiğini varsayıyorum. jules verne kitaplarından devam etmek hoşuna gidebilir, güzel birkaç kitabından jules verne seti yapıp hediye edin mesela?

arthur clarke'ın tanrının dokuz milyar adı diye bir kitabı var, eğer bilimkurgu seveceğini düşünüyorsanız başlangıç için güzel olur, kısa öykülerden oluşuyor kitap. aynı şekilde, isaac asimov'un jüpiter'i satıyorum kitabı da kısa bilimkurgu öyküleri olduğu için güzel olabilir.

bunları sever rahat okursa daha da fazla bol bol bilimkurgu kitabı önerebilirim =)
  • kobuzchu kiz  (17.01.12 12:01:48) 
merhaba, eşimin kardeşinde işe yarayan iki kitabı söyleyeyim, o yaşta olunca biz erkekler hangi zevkte olursak olalım fantastik şeyleri seviyoruz, bir kez okumaya şaylayınca devamı kendi zevkine göre geldi onda;

1. raymond e. feist - çırak
2. raymond e. feist - usta
  • ohtararan  (17.01.12 12:02:46 ~ 12:04:01) 
polisiye ve fantastik kurgu her zaman iş yapar. elinde kitap tutmayı öğrenmesi, okuyarak keyif alabildiğini görmesi açısından yerli/yabancı polisiyeler, ve fantastik yahut bilim kurgular fazlasıyla işe yarayacaktır.


  • zahmet  (17.01.12 12:24:10) 
aynı durum bizim ailede de var,
ben ve annem kitap okumayı severiz babam ve kardeşim sevmez,
kardeşime biraz baskı yaptım,
değişik kitap türlerinden okutmaya çalıştım ama içinde yoksa okumak olmuyor.
biraz zamana sal olayı olacağı varsa olur aksi durumda ne yapsan naile.

tavsiye olarak tübitakın kitapları.
  • seyduna6687  (17.01.12 12:27:59) 
birçok arkadaşımda denediğim ve işe yarayan yani kitap okumayı sevdiren iki kitap var benim zihnimde:

1-) Murat Menteş - Dublörün Dilemması
2-) Alper Canıgüz - Gizliajans

Hem boyut anlamında ağır kitaplar değil, hemde olay akışı olsun güldürü öğeleri olsun herkes için ideal.
  • jayen  (17.01.12 12:37:17) 
polisiye olabilir. mesela sherlock holmes serisi güzel bir başlangıç olabilir. bunun dışında fantastik eserler de kabulse yüzüklerin efendisi üçlemesi tavsiye edilebilir. bir de oliver sacks'ın karısını şapka sanan adam kitabı vardır, o da okutur kendini. eğer okuma ile ilgili genel bir sorun varsa grafik romanları tavsiye ederim. watchmen'i okusun mesela..


  • toshiro  (17.01.12 13:04:18) 
Emrah serbes'in erkek çocuk hikayelerinden oluşan "erken kaybedenler" i var. çok şahane. kitap okumayı sevmemesi ayarlarını unutturabilir, o kadar samimi ki.

Daha sonrası için jayen ile aynı fikirdeyim, Murat Menteş, Alper Canıgüz ..
  • neynep  (17.01.12 13:05:09) 
Ken grimwood un sil baştan kitabı fizik okuyorsa birazda jules verne nin kitabını beğendiyse üper bir kitaptır.
adam 50 yaşında kalp krizi geçiriyor 1970 lerde tekrar 18 yaşında uyanıyor fakat geleceğin hepsini biliyor sony daha kurulmamış microsoft yok falan yırş skorlarını biliyor biraz para kazanıyor böyle hepsine para yatırıyor dünya servet yapıyor karısıyla ilk buluştuğu noktaya gidiyor karısı bunu samimi bulmuyor falan farklı bi hayat yaşıyor
sonra gene 50 sine geliyor gene kalp krizi bu sefer 19 yaşında uyanıyor para mutluluk getirmedi diyor veriyor kendini zevke falan böyle böyle enteresan olaylar oluyor kendi gibi insanlarda var gelecekte buluşuyolar falan

güzel bir kitap evet gerçek dışı ama orjinal ve enteresan...
  • basond  (17.01.12 15:40:38) 
haruki murakami'den sahilde kafka diyorum ve burayı dağıtıyorum.
bir de barış bıçakçı'nın herhangi bir romanı. zaten barış bıçakçı da okumazsa o adam hiçbir şey okumaz.

  • sanal hayvan  (17.01.12 16:10:00 ~ 16:11:51) 
seslikitap.blogspot.com
burdan sesli öyküleri indirin dinlesin. bitince dinleyecek bi şey kalmayınca belki okumaya başlar. zınk diye burnuna kitap dayama bence.

  • diyojenimtırak  (17.01.12 17:49:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.