[]

İşini yapmaktan çok zarar veren bir elemanın ismini afişe etsek?

Selam duyuru kurtları. Şimdi bir eleman var, bir arkadaşımın çalıştığı şirketin sitesini yapacaktı.

Eleman bunu yapacağım diye 500 lira ücret alıyor, ardından wordpress ile yapacam diyor 40 dolarlık tema aldırıyor, sonrasında saçma sapan bir site yapıyor veriyor.

Ardından bundan siteyi tamamen yedekleyip yeni bir hosta taşımasını istiyorlar, ok diyor yedek alıp yapıyor, beceremiyor bu hostta çalışmıyor 5 aydır uğraşıyorum 500 liradan başka birşey de almadım yapamıycam kusura bakmayın diye çemkiriyor ve yapmıyor.

An itibari ile yaptığı site kayıp, aldığı yedekleri silmiş arkadaşın elinde hiçbir şey yok. Önümüzdeki hafta yurtdışında bir fuara gidecek ve şirketin bir web sayfası olması gerek, bu "adam"ın attığı kazık yüzünden şirketin prestiji yalan olabilir.

Bu eleman anladığım kadarıyla lise öğrencisi falan sanırım, tanıdık vasıtasıyla girmiş araya sıçmış batırmış.

Şimdi ben bunun ismini afişe etsem bu adı görürseniz iş falan yapayın desem, duyuru kurallarına aykırı mıdır? Onun dışında bu heriften bir şey yapmadığı gerekçesiyle parayı geri alma şansı var mıdır?

 
öncelikle şunu söyleyeyim, bu tür freelance çalışan çok liseli var ve isim verseniz de karşılaşmamız zor. çünkü bu insanlar sektörde değiller. dışarda ucuza site yaptırmak isteyenleri yolmakla meşguller. ki iyi de yapıyorlar. sektörde olsalar o ismi mimlerdik problem değil. zaten profesyonel olmadıkları için girmeleri zor. dandik ajanslardan bahsetmiyorum.

daha da önemlisi; elemanı tebrik ediyorum. tanıdık aracılığı ile ucuza site yaptırmak isteyen iş bilmezlere böylesi müstahaktır. ibretlik olmuş. iki kuruşun hesabını yaparken böyle ortada kalmaları umarım ders olur kendilerine. madem fuardaki prestijleri bu kadar önemliydi, liseliye gitmeyelerdi de fatura kesen düzgün bir yere yaptırsalardı. demek ki önemli değilmiş o kadar. sonuç yanlış, gidiş yolu da yanlış olduğu için not veremiyorum bu soruya. üzgünüm.

las vegas'taki mağdur iki türk gencinin yaşadığı durum yaşanmış bu örnekte aynen :)
  • cha  (17.01.12 10:15:12 ~ 10:24:32) 
Bence liseli haklı. Hem liseli, hem amatör, hemde sorumsuz. Ne bekliyordunuz ki? siteyi yapmasını mı?


  • alideemir1  (17.01.12 10:18:37) 
Mesele anladığım kadarıyla bu durumda ne yazık ki patronun "ucuza hallet" arzusu, bu durumda liseli hariç hepsini yaktı.


  • yuto  (17.01.12 10:24:26) 
domain'i kurtarın bari de, gerisi halledilir bir şekilde.

en kısa zamanda şifrelerinizi vs. isteyip yol verin gence.
  • brkylmz  (17.01.12 11:53:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.