[]

Acayip Ön Lisans Taban Puanları vs. 243 Puan?

Şimdi bizim kuzen Say-1'den 243 yapmış ve benden tercih konusunda yardım istiyo. İki yıllık bi bölüme girecek (Anestezi teknikerliği falan yazmış). Ben bu adama yardımcı olucam ama taban puanları görünce bi garip oldum. 60,654 falan yazıyo, baktım sınavsız geçişle geçenlerin OBP'sine göre yerleştirmişler. Sonuncu giren OBP'yle girmiş yani. Ben bu olayı anlamadım. "Girer miyim abi 243 puanla?" diyo, "Kesin girersin evlat!" diyom ama çocuğu sakata getirmek istemiyom şimdi. Ne dersiniz? Taban puanında OBP puanı görünen ön lisanslara 243 Say-1'le girilir mi?

Acil yanıt.

Teşekkürler!

 
puana falan bakmayin, osys'de puanlar her sene degisebilecegi icin daha belirleyici kriter olan yuzdelige bakin. puanlar degisir ama yuzdelik hemen hemen kararli kalir.


  • egotm  (01.08.08 14:40:29) 
sanırım yüzdelik dilim belirtmemişler bu sene.


  • boshi  (01.08.08 14:59:58) 
ba$ari sirasi vardir belki? ona gore bakin...


  • katafalk  (01.08.08 15:05:58) 
bizim zamanimizda -2006- oluyor bazi önlisanslara once sinavsiz gecenleri yerlestirirler yer kaldiysa oss puaniyla ogrenci alirlardi diye hatirliyorum. öyle bir sey olmasin? arastirin bence.


  • gene mi gene  (01.08.08 15:11:14) 
bir de $unu soylemek gerek. $u 60 kusur puan ile gosterilenler oss puani ile degil de sinavsiz geci$ ile girilen yerler. genelde myo'dur bunlar... o puanlar da diploma notuna gore belirleniyor sanirsam. bir de mezun olma yili (yeni mezunlara oncelik veriliyor), dogum tarihi vb. verilerin birle$tirilmesiyle elde ediliyor yerle$enlerin sirasi. ama myo'lara girerken ilgili bolumden mezun olanlar yerle$tiriliyor -ki bunlar meslek lisesi mezunlaridir- daha sonra diger liselerden mezun olanlar yerle$tiriliyor.

oss puani ile girilen onlisans prg'lari cok az diye biliyordum ama yine de ara$tirmak gerek.
  • katafalk  (01.08.08 15:12:42) 
heh, $imdi baktim...

rehberlik.osym.gov.tr

bakin 2 ornek alacagim anla$ilmasi acisindan:

1) 1017048 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU)
Bolu Meslek Yüksekokulu Otomotiv (İÖ) SAY-1 60 2 07,2,D,88 61.006

bu bolume once adamlar meslek lisesi mezunlarini tiki$tiracaklar. onlarin da sirasi vardir tabi. misal adamlar 07,2,D,88 yazmi$... 07 mezun olma yili, 88 dogum yili gibi... digerlerini bilmiyorum, ara$tirirsiniz. son giren ogrencinin obp'si de 61.006 imi$ mesela. kontenjan yine de dolmazsa meslek lisesi di$indan gelenleri aliyorlar. oyle diye tahmin ediyorum.


2) 1017166 ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU)
Gerede Meslek Yüksekokulu Makine-Resim-Konstrüksiyon (İÖ) SAY-1 45 2 3 - - - - 218.576

bakin bu bolume sadece oss puani ile ogrenci aliniyor. sinavsiz geci$ ile ogrenci alinmiyor (sanirim). benim de kafam kari$ti, uzgunum :(

edit: 2. ornekte bir ihtimal daha var, o da hem meslek liselilerin dolduruldugu hem de duz liseden giren son ogrencinin puaninin yazildigi. ama bence bu daha du$uk bir ihtimal. siz bunlara bakin...
  • katafalk  (01.08.08 15:18:03 ~ 15:20:07) 
bu sene puanlar du$er buyuk ihtimalle, ba$ari siralari genelde pek degi$mez. puanlara falan bir goz gezdirdim, puanlarin her ne kadar du$tugunu varsayarsak bile biraz zor gorunuyor. ama yine de hic belli olmaz, kismet diyelim. tercihleri zaten yaptiysa bundan sonra dua etmekten ba$ka bir care gorunmuyor. bolum ne kadar tercih ediliyor onu da bilmiyorum ona gore de degi$ebilir. bolumlerin popularitesi de baya bir etkiliyor. devlet unv'lerinden birine girmesi zor gibi. ama vakif unv du$unurse neden olmasin, girme ihtimali yuksek.


  • katafalk  (01.08.08 15:28:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.