[]

Tabletler hakkında birkaç soru

hali hazırda bir iphone 4 sahibiyim (aylık 4 gb bağlantı paketim mevcut). kişisel erişim noktası dediğim zaman gittiğim her yerde (ve tabiki şarjın yettiği her yerde) cart diye wireless bağlantı sahibi olabiliyorum.

zaten iş yerimde ve evimde wireless modem mevcut keza geride kalan sürelerde araba kullanımım söz konusu.

bütün bunları bir araya getirerek sadece wi-fi bağlantısı olan bir cihaz almak en doğru seçim diye düşünüyorum. sizde bu konuda benim atlıyor olabileceğim bir detay var mı?

cihaz seçiminde 2. kıstas ise yattığım yerden yabancı dizileri izleyebileceğim bir internet sitesine girip film izleyebilmek. bunu laptopla da yapıyor olsam bile laptop pilinin ölmüş olması ve vaio pillerin yaklaşık 250 lira olması, beni pil yerine 500-600 liralık bir tablet almaya yönlendiriyor. keza bu dizi, film vs. izleme işinde altyazı desteği önemli. eskiden rapid üyeliğim vardı ve film indiriyordum ama artık internetten 720p seçeneğiyle film izleme şansımız olması bu konudan uzaklaştırdı beni. keza tüm bu kıstasları ele alırsak bu tabletle bu şekilde film izlemek istiyorsam ipad'den kaçınmalıyım diye düşünüyorum geriye tek seçenek android kalıyor.

android bir tablet alacak olursak, rom vs. yapılan şeyler illegal midir. illegalden kastım garanti kapsamı dışına çıkarabilecek herhangi bir problem başbaşa kalır mıyım merak ediyorum.

gel gelelim bir diğer soruya.. android tablet seçimi yaparken boyut ve fiyat açısından en uygunu Samsung Tablet P1010 diye düşünüyorum. ama Sony Tablet S de ilgimi çekmiyor değil. eğer sony de yapacağım herşeyi samsungda yapabiliyor isem sony sadece ekran ve boyut farkıyla diğer kardeşini ezip geçiyor. bununla ilgili tavsiyenize ve bilginize danışıyorum.

bu arada pdf kitap okuma fikri cazip geliyor. ama uzun kullanımlarda ekran ışığının göz üzerindeki yorucu etkisi ne olur kestiremiyorum. bununla ilgili fikrini vars aonu da merak etmekteyim.

that is all... thank you. by. danke. falan filan.

 
hocam ben androidçiyim, buna rağmen aradım taradım, tablet seçimim ipad'den yana oldu.

dediğin gibi hotspot kullanacağın için wifi destekli olması yeterlidir tabletinin.

kendim denemedim ama, yine bir ipad sahibi arkadaşım html5 kullandığı için yabancidiziizle.com'dan dizileri izleyebildiğini söyledi.

android tablet bir yerlerde illa bi gıcıklık ediyor. sadece tableti yatay-dikey çevirme esnasında simgeleri yeniden çizerken geçirdiği zaman bile beni gıcık etmeye yetti. (telefonum htc desire)

root olayı da şöyle, normalde evet garanti dışına çıktığını söylüyorlar. ama firmalar kendi root softwarelerini çıkarmaya başladılar artık, yine de bu software sonucunda cihazını rootladığında aletin garanti dışı kalacağı uyarısını yapıyolar.

falan filan :)
  • portnoi  (16.01.12 12:47:00) 
üstad bende az önce iphone'dan denedim yabancı dizi izle çalışıyor cidden. html5 denilen şey cidden bu yönde iyi. zaten artık flach geliştirilmeyeceği yönünde bir açıklama bile var. ama ipad alacak isem martta ipad 3 almak daha sağlıklı olur diye düşünjüyorum. hoş onunda fyatı yüksek olur gibime geliyor.

bakalım araştırmaya devam biraz daha acelem yok :)
  • zmarit  (16.01.12 12:58:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.