[]

Honda City Yol Tutuş Problemi

2007 Model Honda City Comfort (Otomatik) aracım, yüksek hızlarda yolda durmakta güçlük çekiyor. Evet araba biraz yüksek ve şehir arabası olarak tasarlanmış ama 120 km/h'yi geçtiğim anda her an havalanacakmış gibi duruyor. Gerçekten yolda tutmak için büyük çaba sarfediyorum. 120 km'de bunu yapan araç 90 ile giderken de güven vermiyor tabi. Servisteki görevliler kardesime 120 km'yi geçmemesini soylemişler ama bu da mantıksız. Elbette 120 yi gececeğim durumlar olacak. Bu normal bir durum mudur? neden kaynaklanıyor olabilir?

Eğer böyle devam edecekse satacağım hiç düsünmeden. Tavsiyeleriniz bekliyorum.


 
2 yakın arkadaşım honda city kullanılıyor fakat yüksek hızlarda yol tutuş problemi yaşadıklarını ne duydum ne gördüm. 120km yi geçmeyin diye bir durum tabii ki olamaz, saçmalık. hatta 140-150km gibi hızları bile hiç hissetmediğini söylüyordu arkadaşım.


  • dumur  (01.08.08 13:15:43) 
normal bir durum mu bilmiyorum, ancak aksesuarlar arasında spolier varsa yol tutuşunu arttırmada biraz artısı olacaktır. bunun yanında süspansiyonlarını biraz alçaltmaya da gidilebilir, elbette çukurlar biraz daha fazla hissedilecektir bu durumda.

120 km/saat hızda yolda tutmakta problem çekiyorum demişsiniz. bu hızla otoyol virajı kadar geniş olmayan virajlarda o kategorideki her araba kritik olarak alacaktır virajı.
  • tom riddle  (01.08.08 13:37:53) 
Virajlarda değil, otoyolda düz giderken bile zorlanıyorum, hatta büyük bir aracın yanından geçerken bile yolda kalabilmek için çaba sarfediyorum. araç servisten yeni cıktıgı için lastik basınclarını kontrol etmem soylendi, otomobil gurusu agememnon'un görüşü ise hathcback bir modelin üzerine oturtulan sedan araçlarda boyle sorunların yasanmasının normal oldugu yonunde. Diger taraftan elite modellerinde lastik çapları ve genişlikleri daha yüksek oldugu için yol tutusları daha saglıklı, arkadaslarınızın araçları elite olabilir.

spoiler iyi fikir, ancak, serviste dirseklik için fiyat istediğim de aldıgım cevap 600 ytl oldu, 1.000 liranın üzerinde bir fiyata spoiler taktırmam, aracın tüm degeri zaten 22.0000 lira.

simdilik gelen yorumlar ve edindiğim bilgiler bu yönde.
  • tcyx  (01.08.08 14:32:17) 
ben olsam ilk etapda daha kalin lastikler takmak olurdu, ve sonrasinda da spoiler. garantisi devam ediyor mu aracin bilmiyorum, ediyorsa tabi ek donanim (spoiler) takmak problem olabilir.


  • x daemon  (01.08.08 16:32:48) 
@x daemon; aracın garantisi devam ediyor, ancak yetkili servise taktırabiliyoruz ek parçalar ya da lastik degisimi falan.


  • tcyx  (01.08.08 16:55:42) 
tekerleklerin münferit geometrisini ve birbirleri ile olan geometrik ilişkilerini belirleyen açı ve mesafelerin ölçümü olan ve adına rot balans ayarı denilen hizmeti öneririm.
özellikle toe out ve caster açılarına baksınlar.

  • godless commie  (02.08.08 00:41:23) 
megane 2 lerde de bu oluyor sanırım yani yolda iyi gidiyor ama belli bir hızın üzerine çıkınca sanki araba sizin kontrolunuzde değil araba istedigi an istedigi yere gidecekmiş gibi duruyor. bu spoiler dediginiz nedir ?


  • amarat  (02.08.08 09:39:15) 
Spoiler nedir sorusunun cevabi bir google aramasinda gizli:
images.google.com

  • compumaster  (02.08.08 10:23:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.