[]

700€ vs Risk

Erasmus öğrenci değişim programı aracılığıyla;
15 gün sonra viyana'ya taşınıyorum 6 aylığına..

2 durum var içerisinde 700€ gizli bunların durun anlatıyım.

1) yurt işlerini yürüten oranın "kyk" sı, önce paşa paşa 700€ yatır, sonra biz sana yurt bulalım diyor. yurttan cıkarken 600€ olarak geri alıyorsun o parayı ama para bana şimdi lazım :) önce bir liste yapıyorsun öss tercihi gibi, sonra onlar sana seçiyorlar "Tabi yer varsa.." uygun olanları dolmuş. adamlar 300 € civarı bir yurt ayarlayacaklar benim öngördüğüm.

2) bir hafta on güne kadar couchsurfing yapıp, ev ayarlayabilirim. evler de zaten 300 € civarı. Almanca öğrenimi açısından ev ortamı daha iyi olabilir diye düşünüyorum. böylece 700€ cebimde kalır.


not:
yurt ve ev hayatını biliyorum, ikisine de ayak uydurabilirim. yurtlarda evden farklı sadece daha cok kişiyle beraber yaşıyorsunuz orada bir de yeme içme yine siz hazırlıyorsunuz yurtta, ev gibi.

ekstra:
1)türkçe öğrenmek isteyen cs kullanıcıları var. belki onlarla anlaşarak kalma masrafını oldukça azaltabilirim.
2)hep cs yaparım sonsuz mutluluk :D tüm viyanayı dolaşırım :))

buyrun söz sizde sayın duyuru sakinleri

 
hep couchsurfing'le 6 ay zırtlan gibi yaşanmaz onu söyleyeyim de baştan, diğer insanlar yorumları yapsınlar.


  • sanal hayvan  (15.01.12 18:18:03) 
hayallerle yasamayin.

coachsurfingle bikac gün gecirilebilir ama o bavullarla aylar gecmez.

300 den asagi yurt bulman bence imkansiz hele su saatten sonra.

ev bulmnizda bence imkansiz.
  • serabetan  (15.01.12 18:20:37) 
akdenizli oldugum için biraz kanım kaynıyor o kadar, hayallerde yaşamıyorum. çözüm öneriniz varsa bekliyorum.


  • lion de la Turquie  (15.01.12 18:40:54) 
ben de trakyalıyım, benim de kanımda spartaküslük var ama eğri oturup doğru konuşalım 6 ay boyunca couchsurfing yaparak yaşayamazsın. eğer sunduğun seçeneklerden hangisi olur dersen, ikinci seçenek derim. kuzenim viyana teknik üniversitesinde okuyor o da evde kalıyor sanırım pek diyaloğumuz yok.


  • sanal hayvan  (15.01.12 19:03:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.