[]

Alamanya yada doyçland uber alles

Arkadaslar,agustosta almanyaya gidecegim.orada kaldıgım sure icerisinde ne yapılır ne alınır merak ediyorum.dolayısıyla siz aziz romalıların fikrini alabilirsem sevinirim.gormeden/yapmadan/almadan donmemem gereken ne var?
aydınlatın beni efenim :)
simdiden tesekkurler...


 
Hangi sehre gidiyorsun?


  • nussschnecke  (01.08.08 01:50:03) 
nereye gidersen git "milchschnitte" tatmadan geri dönme derim ben.


  • blackidom  (01.08.08 01:58:32) 
münihe gidiyorum bu arada ama hafif dolasıcam,en azından yakın sehirleri...


  • espandon  (01.08.08 03:20:17 ~ 03:20:41) 
berlin'i hamburg'u görmeden gelme derim. biletini erkenden alırsan gidiş dönüş 50-60 euro ya getirebilirsin bilet fiyatlarını ki normalde 100 euro ya felan patlar. mitfahr'da kullanabilirsin daha ucuz olur. mitfahr demişken mitfahr olayına da gir derim bir yere gitmek istiyorsan, yeni insanlar tanırsın, heyecan macera olur. şansın varsa adam gibi arabası olan birine rastlarsın ve alman şehirlerinin o kusursuz otobanında 200 220 ile gitmenin zevkini yaşarsın, adrenalin olur:)


  • theripperknownasjack  (01.08.08 03:43:48) 
münih civarı çok yer yok tavsiye edebileceğim ama biraz daha uzaklaşabilirsen heidelberg'e mutlaka git derim.almanya'nın en güzel şehri bana göre.tam böyle vadiye kurulu, ırmak akıyor tüm şehir boyunca.
frankfurt var nispeten yakın sayılabilecek, doğa olarak sıfır ama metropol gezmek istersen gidebilirsin.
uzaklaşabilirim de dersen eğer o zaman berlin'e git kesin.türkiye'den gelen adamı berlin paklar anca.türkiye dekine en yakın canlılık orada var.
bu saydıklarım dışında benim gidemediğim ama sağdan soldan ve bikaç filmden bildiğim hamburg var.oraya da gitmelisin
gezip tozarken trenle gideceksen erken rezervasyon yap, hızlı trenlerde (ic/ice/ec) indirim yakalayabilirsin.indirimli bilet bulamazsan yandın diyeyim.misal münih berlin arası hızlı tren kafadan 70-80 euroya patlar.
çok uzak olmayan yerlere normal trenle de gidebilirsin (regionalbahn), haftasonları tüm gün geçerli biletler var al onlardan istediğin trene istediğin kadar biniyosun.lunapark gibi :) hızlı trenler hariç tabi
trene alternatif mitfahr var, söylenmiş önceden. mitfahrzentrale.de ve mitfahrgelegenheit.de ye bak.20-30 euroya istediğin heryere gidebilirsin arabayla giden birinin yanında.
bir de germanwings.com a bak.yurtiçi çok ucuz uçuşlar denk geliyor arada
uzun lafın kısası hızlı trene binme de neye binersen bin.evlat acısı gibi yeminlen :)

dağınık yazdıysam affola, aklıma gelenler bu kadar.iyi eğlenceler :)

edit: aaa köln'ü unuttum, süper güzel şehir.almanya'da pek bulunmayan büyükşehir havası da var hem
  • vampyria  (01.08.08 07:05:58 ~ 07:07:12) 
BMW müzesi ve olympia park ikisi de aynı yerlerde zaten
hofbrauhaus die ünlü bir bira evi var yemek de yiyebilirsin mutlaka uğramalısın
kesinlikle neuschwanstein sarayını gör kendisi disneye ilham olmuş
bir de üniversitenin bulunduğu caddede batıya dön düz yürü güzel sanat eserlerine rastlayabilirsin
bir de nehir varmış insanlar güneşleniyormuş fln biz gidememiştik

2 günde gezer bitirirsin hızlı tren pahalı gelirse biz şöyle yapmıştık :
Karlzburg eyaletinde baden baden de 27 euroya 5 kişinin kullanabileceği bir tren bileti almıştık.O biletle eyaletin ucunda Ulm a kadar gidip bu sefer Bavyera Munih eyaletinde kullanmak için 27 euroluk daha aldık.Hızlı tren 70 euroydu ama biz 2 kişi 27şer euroya getirdik.Eğer yanında arkadaşların var ise böyle süper ucuza getirebilir hem de alman alman gezersin.
Orada tren istasyonundaki görevlilerden bileti makineden alırken yardım iste sana nerede aktarma yapacağını saatine kadar eline veriolar.
Kolay gelsin almanlar bi tuhaf,oradaki türkler almanlardan da alman.Sakın kendine laf sokturtma lafı koy kaçıp gidiolar tırs tırs.

80.edit : kalmak için de münihin ana tren garında bayern strasse (sokağına) ye çık AO hostels iyiydi tuvaletli 2 kişilik oda kahvaltılı 25 euroydu.Zaten garda tabelaları var

81.edit : domuzdan da olsa kocaman alman hot dog
  • cucuru  (01.08.08 09:25:33 ~ 10:38:56) 
  • x daemon  (01.08.08 09:35:25) 
Marienplatz'a gidin. Şehrin kalbidir orası. Gündüz 12.00 da orada olmayı becerirseniz devasa kuklalı saatin hareketini görebilirsiniz.
Breze yeyin, weissbier (beyaz bira) için.
Olympia Park a gidip kuleye çıkabilirsiniz. Hayvanat bahçesine gidebilirsiniz.
Ağustosta ben de Münihte olacağım bu arada :)
  • neronas  (01.08.08 12:07:27) 
nisan da okulun bir projesiyle gittim münih e.
bizi gezdirdikleri yerlerden biri dachau toplama kampıydı. münihten metroyla gidilebiliyor. 2. dünya savaşı sırasında rus sırp askerleri komünistleri ve homoseksüelleri burda ölene kada çalıştırıp yakmışlar falan. 2. dünya savaşına meraklıysan gitmen gerek diye düşünüyorum. ayrıca BMW welt var müze gibi. arabalar motor aksamları falan var sergilenen.
english garden çok güzel dediler orda bi bira içebilirsin heralde china tower önünde.
isar nehri kıyısında güzel yerler de vardı.
marienplatz hakikaten kalptir candır. her zaman insan olur. ayrıca münihin sembolü bir kilise var iki kuleli. yakınlarında yüksek bir kule var ona çıkılabiliyor. marienplatz falan ayaklarının altında.
ve hofbrauhaus a mutlaka git. alman folklor dansları falan yapılıyor. süper eğlenceler var. çeşit çeşit biraları var(siyah sarı limonlu falan)
  • gholeman  (01.08.08 14:21:58) 
berlin için : (bkz: gedaechtniskirche),(bkz: brandenburger tor),(bkz: altın heykel) tv kulesi ve hamburg için hydepark ı tavsiye ederim bu eğlence merkezine gitmek için 1000€ u gözden çıkardım o kadar güzel biryer


  • imparatorolmayikolaymisandin  (01.08.08 16:34:23) 
gittim ve döndüm...o yuzden bu duyuruya bir son hal vermek gerekiyor.

-Is bu entry sadece munih icin gecerlidir.-

oncelikle eger bir pansiyon hotel tarzı bir yerde kalacaksanız yanınızda bir hayli para bulundurmanız yararınıza olacaktır.munih yaz mevsiminden itibaren son derece kalabalık bir sehir ve kalacak yer bulmak oldukca zor.hostellerin dormları pek sevimli degil,iki kisilik odalar da 75ten falan baslıyor.-buradan iki kisilik oda 25 euro diyen arkadasa selam ediyorum,sadece sezon dısında gecerli o fiyatlar,tren istasyonununda goreceginiz ilanlara sakın guvenmeyin-.Hemen tren istasyonunun cıkısında Arnulfstrasse kosesinde "pension locarno" var.İki kisilik oda+kahvaltı 60 euro idi ve en ucuz bu fiyatı bulabildik,orada kalabilirsiniz.Oldukca rahat ve merkezidir.Telefon icin hemen istasyonun cıkısında bir call shop var,sahibi Turk zaten anlarsınız hemen.Ama yurtdısında en hesaplı sekilde,prepaid bir gsm hattı alarak konusabilirsiniz -istasyon arkasındaki Turk dukkanlarından rahatca temin edebilirsiniz.-Turkcell veya baska birseyi dusunmeyin bile,resmen adam seyapıyorlar...
Munih civarı gezilecek cok yer var ve dogru duzgun gezmek istiyorsanız kesinlikle 2 gunde falan bitebilecek bir sehir degil.Ama cogu yere yuruyerek gidebilirsiniz mesafeler cok uzak degil.
Oncelikle Marienplatz,sehrin kalbi gercekten.Her tur alısveris ihtiyacınız icin ordan yararlanabilirsiniz.Bu arada yeri gelmisken,Almanyada hicbirsey buraya gore ucuz gelmedigi gibi,burada olmayan pek birsey de bulamadık.Ozellikle elektronik esyalar,bilgisayar urunleri falan ucuz degil,bosuna umitlenmeyin.Ancak arada sırada kampanyalar oluyor denk gelirseniz onlar olabilir bak...
Neyse Kiliseleri gezin,hem ucretsizdir hem de guzel kiliseleri var gercekten.Alte Peter ve Neues Rathausun, -goreceginiz kulelerin sahibi olan binalar efenim bunlar-
kulelerine cıkabilirsiniz.
Englisch Gartene gidin.guzel bir yerdir.Chinese towerın orda guzel bir beer garden var gidilir...Sonra muzeleri gezin,Stadt museum,Nazi musesi ve yahudi muzelerini kacırmayın cidden guzeller...Deutsche museuma gidemedik cok erken kapanıyordu ama orası da guzeldi sanırım.Esas deustches museumun dukkanı var,enterasan objeler,teleskoplar,saka aletleri,frp zarları veya lightsticklere kadar herseyi bulabiliyorsunuz guzel bir yer...
Olimpia Parka gidilebilir,eger cuma giderseniz sabah ufak bir bit pazarı da kuruluyor,ugrayabilirsiniz.-olimpia parkın bitiminde,yola yakın kısmında,muhakkak birilerine sorun biz bulana kadar oglen olmustu.-Bmw muzesi 12 euro falandı galiba, hafif yolsuzduk giremedik ama guzele benziyordu.
Allianz Arena cok gorkemli,turlar falan var gidebilirsiniz.
Dachau...Munih yakınlarındaki aynı isimli kasabada acılan ilk toplama kampı.cidden onemli.muhakkak gorun.Marienplatzda,rathausun onunde surekli olarak turlar duzenlenir.Onlardan biriyle gidebilirsiniz.sabri isimli bir tunuslu-fransız bir arkadas goturmustu bizi.-16 euro falandı tavsiye ederim iyi elemandır.
Neuschawenstein,cok gorkemli bir sato,ama turlar biraz pahalıydı,gidebilirseniz guzeldir orası da...
Konigsplatz da muzeler var onları da gezebilirsiniz,biz begenmistik.Universite tarafları da oldukca yasamalık,kafelere bir ugranabilir,biraz canlılık mevcut efendim...
Nehir guzeldir,gidin gorun...Cok rahatlatıcı yuruyusler yapmak mumkun yakınlarında...

Aklıma gelenler bunlar...Bir kac da uyarı..

*Almanya pahalı bir ulke,Munihte oyle...Ulasım,yemek,barınma her sey pahalı.Bunları halletmediyseniz sakın az parayla gitmeyin.Rezillik oluyor.
*Visa cogu yerde gecmez,guvenmeyin.Ancak istasyon yakınlarındaki burger king visa kabul ediyor,onlar da kullanmayı bilmiyorlar -ogrettim ben gerci :)-
*Turklere herseyi sorabilirsiniz,ama herseye cevap vermezler.yine de yardım etmeye calısıyor cogu,yine de dikkatli olun...Kucuk yerlerde buldugunuz turkler daha icten oluyorlar,bana oyle geldi
*İngilizceniz varsa,dil problem degil,hemen herkes biliyor.Yoksa yine problem degil,Turkce de oldukca gecerli :)
*Cesme suyu iciliyor,yorma'sda da -tum istasyonlarda var nerdeyse hemen gorursunuz- "Volvic" marka suyun mavisi gazsız. :)

simdilik hepsi bu unuttugum birsey farkedersem sonra eklerim...
  • espandon  (08.09.08 15:03:52 ~ 15:04:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.