[]

Yüksek Lisans- Özel Öğrenci Statüsü

Bir yüksek lisans programına kaydolmak istediği halde gerekli şartlardan birini taşımayan öğrenciye, daha sonra o şartı sağlaması zorunluluğu ile kayıt imkanı sağlayan üniversiteler varmış. Buna da özel öğrencilik deniyormuş.

Benim mezuniyetimde bir problem yok, TOEFL belgem de var, sadece son ALES'i kaçırdım. Şimdi açılan programlardan birine kaydolup Mayıs'ta gerekli ALES puanını da almak istiyorum. Özel öğrencilik şansı tanıyan üniversiteler hangileri, devlet üniversitelerinde de var mı böyle bir imkan? Bilen duyan var mı?


 
tüm üniversiteler özel öğrencilik imkanı tanır. ama bölümler kabul eder, yada etmez. bir de en fazla 2-3 ders alabilir ve ders başına çokca para yatırırsın.

ales'e girdikten sonra tekrar başvuru yapar ve büyük ihtimalle kabul edilirsin. geçtiğin dersleri tekrar almak durumunda kalmazsın.

özel öğrenci iken, üniversitenin sağladığı öğrencilik imkanlarından da faydalanamazsın.
  • turkay  (15.01.12 13:45:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.