[]

lcd monitör arızası (caps'li)

samsung 2253bw monitör var.

geçen eve geldiğimde pc'yi açmaya çalıştım, ekran simsiyah. görüntü yok. sordum evdekilere oynadınız mı bunla diye, "az önce bişeye bakmıştım ben, normal çalışıyordu, sonra kapattım" şeklinde cevap aldım. ekran kartı ile ilgili bir sorun mu diye farklı monitörde denedim. çalıştı. ekran kartı sağlam.


sonra tekrar tekrar deneken fark ettim ki, görüntü monitöre hiç gelmiyor değil. ama o kadar silüet şeklinde gibi ki, fark edebilmek için çok dikkatli ve doğru açıdan bakmak lazım. ekteki resimlerdeki fark gibi, sanki kontrast ve parlaklık ayarı sıfıra indirilmiş gibi falan. o iki resim aynı.durumu anlatabilmek adına
renkleriyle oynadım.

not: şöyle de bir sorun var, monitörü takıp açmaya çalıştığımda pc "startup failed" hatası veriyor. başka monitörü taktığımda önce "repair startup" demek durumunda kalıyorum. yani bir şekilde o monitörü takmam etkiliyor pc nin açılışını.

bozuk olan monitörü takıp pc yi başlattığımda, sayfa ortasında bir uyarı penceresi beliriyor ama dediğim gibi o kadar koyu ve silüet şeklinde ki, ne olduğunu okuyamıyorum, sadece pencerenin ana hatları sseçiliyor.

farkındayım, "ya dırırım dırı dım diye bi şarkı vardı, neydi bu?" tadında bir duyuru oldu ama belki daha önce tecrübe eden vardır. sorunun ne olabileceği hakkında fikri olan vardır vesaire...

durup dururken neden böyle bir şey olabilir. bu belirtiler ne tarz bir sorundan kaynaklanabilir... ?



edit 1: az önce uydu alıcısına taktım monitörü, gün ışığı parlaklığında o uyarılar ve monitörün kendi parlaklık ayarları zor da olsa seçilebilir oldu. parlaklık ve kontrastı sonuna kadar açmama rağmen işe yaramadı. demek ki bu tarz bir sorun değilmiş, onu anladık...

 
bende de samsung monitör vardı ama hiç çalışmıyordu, transistör gitmiş olabilir samsunglarda sık görülüyor dediler. ama gidip hiç baktırmadım problem nedir diye.
edit: transistör demişim, kondansatördü sanırım

bu da o soru;
www.eksiduyuru.com
sonradan toptan gitti monitör.
  • passion rules the game  (15.01.12 11:35:35 ~ 11:37:12) 
Bildiğim kadarıyla piyasadaki monitörlerde 2 tip aydınlatma var. Florasan ve LED. LCD diye satılanların florasan aydınlatmaları olması gerekiyor, hatta bazıları civalı falan filan da olabiliyor (tehlikeli yani). Eğer arka aydınlatmaları bozulursa, yani ampül patlayınca, böyle görünüyor olması gerek.

Garantisi varsa servise bir uğra derim. Yoksa da piyasada uygun fiyatlara tamir edebiliyorlar bu sorunu.

Ancak PC'nin başlama hatası ilginç. Ondan emin olamadım gerçekten...
  • karasakal  (15.01.12 12:06:37 ~ 12:07:35) 
Aydınlatma ile alakalı bir problem gibi görünüyor. Bi servis şukula bence.


  • roket adam  (15.01.12 12:22:40) 
Samsung laptobum vardı bi aralar, klavye kısayollarından biri arka aydınlatmayı kapatmakla alakalıydı. Arka aydınlatmayı kapatınca aynen sizin linklediğinizdeki gibi görünüyordu görüntüler. Niye böyle bir ayar konulur bilmiyorum ama sizin monitörün de böyle bir kısayolu olabilir, eğer yoksa muhtemelen arızalanmıştır. Direk aydınlatma sıkıntısı bu.


  • diyanet takvimi  (15.01.12 13:07:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.