[]

tablet pc alıcam, kullananlara bikaç sorum var...

1*daha önce tablet kullanmadım bikaç defa dokunmuşluğum var sadece...
2*bi tablet pc den ne beklemeliyim...veya başka tabirle bilgisayarda yapabildiğim neleri yapamam? (en önemli soru bu)
3*ıpad 2 veya samsung galaxy düşünüyorum...(aslında ben samsung dan yanayım ama eşim Apple istiyo)
4*3g li olmasa ne olur, bence olmasa da olur...ama olsun dersek servis sağlayıcıların 3g için uygun fiyatlı tarifeleri var mı? (mesela aylık 15-20tl sınırsız gibi, 3g olayı pahalıysa bu özellik için para ödemem zaten...)
5*amerikadan alınmış veya istanbul bilişim gibi yerlerden almayı düşünüyorum...

önerileriniz ve dikkat etmemem gerekenler konusunda bişeyler yazar mısınız?
maddeler halinde yazdım herkes istediği sorudan başlayabilir...istediğini boş bırakabilir...

 
2-hafiflik, internette kolay gezebilmek, kolay kullanım. Pc deki gibi oyun oynayamazsın. Film izlemek pc deki tadı vermez. Pc deki özgürlük yoktur. Her istediğini istediğin yere kopyala yapıştır yapamazsın.
3-ipad kullanıyorum ve çok memnunum.
4-3g olmazsa wi-fi olmayan ortamda internete giremezsin. Sınırsız tarifelerde belli bir kota oluyor. Kotayı aşınca hız çok yavaşlıyor. Benim kullandığım aylık 8 tl 100 mb limitli. 100'ü aşınca çok yavaşlıyor.
  • almanyayenilincebizdeyeniksayildik  (14.01.12 23:08:23) 
-> Sanırım önce şu sorudan başlamalıyız: "Siz PC başına geçtiğinizde ne yapıyorsunuz?" Mesela, genel olarak internet kullanıyorsanız (sosyal ağlar, gazeteler gibi), oyun oynuyorsanız, video izliyorsanız, çeşitli formatlarda e-kitap okuyorsanız, bu işlemleri tablet ile de yapabilirsiniz. Ama nebileyim, websitesi tasarlıyorum, çizim yapıyorum, sunucu yönetiyorum gibi birtakım ileri seviye işlemler yapıyorsanız, o zaman tablet sizi zorlar, 10 dakikalık iş, ciddi bir zaman alabilir.

Çoğu zaman tabletler, standart bir bilgisayar kullanıcısını tatmin edebilir ve bazen bilgisayardan daha iyi bir deneyim sağlayabilir.

-> Ben kişisel olarak iPad'a karşı bir insanım. Android tabanlı, güçlü bir işlemcili bir model önereceğim. Ancak, yukarıda belirttiğim gibi bir standart internet kullanıcısı profiline uyuyorsanız, Android tabletler sizi tatmin etmeyebilir, çünkü Android 3 serisinin hala bazı sorunları var gibi. Belki de Android tabanlı bir tablet almadan Android 4'ün çıkıp yaygınlaşmasını beklemelisiniz. Eğer çok acil lazım ise, maalesef üzüle üzüle iPad alın demek zorunda kalıyorum.

iPad ile rakipleri benzer güçte sistemler olsa bile, Android 3'ün bazı sıkıntıları sebebiyle (ya da en azından benim sıkıntı gördüğüm bazı unsurlar sebebi ile) iOS'lu cihazlar daha iyi performans vermekte gibi görünüyorlar. Özellikle bu arkadaşların dokunmatiği oldukça hassas ve güzel. Yine de siz Android 4'ü bekleyin derim :)

-> Tabletiniz olduğunda onu neredeyse her yerde kullanmak isteyeceksiniz, büyük ihtimalle. Her ne kadar bu durumun insanların sosyal hayatından çok fazla alıp götürdüğünü düşünsem bile, tablet kullananlarda gördüğüm bir tavır bu. Gittiğiniz her yerde de WiFi olmayacağından dolayı, 3G'ye ihtiyacınız olacak. Hatta bazen 3G, WiFi'dan çok daha hızlı gelecek ve sürekli onu kullanmak isteyeceksiniz.

Uzun oldu, çenem düştü biraz :) Kişisel fikirlerim bunlar, yanlış bir söz ettiysem affola.
  • karasakal  (14.01.12 23:16:29) 
sorularına kesin bi yanıt veremicem ama IPAD 3 yolda geliyo diyolar bu sene kesin çıkcak.IPAD 2 fiyatlarıda kesin düşcek.300 dolara düşme ihtimali var.

3G li olursa WI-FI olmayan yerde yüksek hızda internete bağlancaksın.3G ve 2G arasındaki farkı telefondan bişey indirince daha iyi anlıyorum.3G 2G'yi yerden yere vurur.2 sene önce ki 3G'den daha iyi bi durumda şimdi o bariz belli oluyo.internet fiyatları pahalı tabi.www.turkcell.com.tr
  • michael jackson  (14.01.12 23:17:37) 
tek diyebileceğim şey, garantisiz cihaz almayın. amerikadan almak falan yarı yarıya intihar


  • seni sevenleri bir kere uzdun  (15.01.12 00:38:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.