[]

Apartman asansörü ve yönetici problemleri, çok dertliyiz.

Apartmanımızın asansörleri bozuldu. Ve bizden daire başı 1200 TL gibi bir miktar demirbaş parası istendi yapımı için, verdik. 50 den fazla daire var apartmanda.

İki asansör yapıldı. İçleri altın sarısı metalik bir kaplama yapılmış, sadece düşük kalite 5 çiçek fotoğrafı döndürüp duran 10x15 cm ebadlarında bir LCD ekranı bulunan, kat tuşları olan, herhalde 4 kişilik, tavernadan başka birşeye benzemeyen iki asansörümüz var. Ne içlerinde ne kapılarında kimin yaptığı ile ilgili, belediye onayı gibi herhangi bir yazı ve bildirim, ya da asansöre kaç kişinin binebileceği ile ilgili bir uyarısı bulunmamakta. Çin malı bir asansör, arkadaş. Yapılalı ve biz kullanmaya başlayalı 1 ay kadar bir süre oldu. Bu sürede sürekli saçma sapan şeyler yapmakta. Bir keresinde asansörde kaldım. 14. katta duran ve servis dışı diyen asansör teki varken diğerini çağırırsanız kat kat durarak, ve her katta tekrar çağırmanızı gerektirerek gelmekte. Seke seke. Kapı ile asansör içini ayıran 3 aşamalı sürmeli kapı sallanmakta. Yani arkadaş, ben bu asansörü kullanırken tırsıyorum düşecek diye. Ve içindeki altın kaplama midemi bulandırıyor her binişte. Asansörde kapalı kalsak havasızlıktan ölebiliriz, öylesine basık bir, hava sızdırmaz bir yapısı var.

Eşim hamile, o katları bırakın, otobüs merdivenine çıkamıyor. Korkuyorum asansörde birşey olacak diye. Her gün en yoğun saatlerinde 2 defa kullanıyor çıkıp inmek için.

1) Nedir yapabileceklerimiz asansörle ilgili? Bunun kanunu, talimatı nerede vardır? Ben aradım bulamadım. Nereye şikayet edebiliriz?

2)Avukat olan yöneticimiz laftan anlamıyor, ne zaman konuşsak sinirlerimizi geriyor. Bu asansör maliyetini ve bina giderlerini, aydatların nerelere harcandığını apartman girişine faturalarını koyarak bize açıklamakla yükümlü değil mi bu yönetici, her ay ya da yıl sonunda. Hiç böyle birşey görmedik yönetici olalı. Kat mülkiyeti kanununda yöneticinin adres telefon bilgileri apartman girişine konulur diye bir madde var. Arkadaş, ne böyle birşey var, ne kapıcıdan aldığımız telefonuna ulaşabiliyoruz. Evine gittiğimizde karısı evde yok diyor, karısına iletiyoruz sorunu. Geri dönüş yok.

3) Her ay aydat veriyoruz önceki ayın aydatı olacak şekilde, bu ay fazladan bir de daha bitmemiş ayın aydatını istedi olur mu böyle birşey, bize haber vermeden. Üstüne üstlük ödeyenleri örnek göstererek siz borçlu olursunuz başka birşey olmaz gibisinden laflar etmiş.

Aydat kredi borcu derken kıt kanaat yetiriyoruz bütün ayki emeğimizin karşılığı üç kuruşu. Ağırıma gidiyor.

Elimden geldiğince kimsenin yaptığı adaletsizliğin yanına kar kalmamasını sağlamak istiyorum.

Öneri ve görüşleriniz için şimdiden çok teşekkürler arkadaşlar.

(Moderatörden ricam bir süre yukarıda kalması, lütfen)

 
kardeş ya da abi ya da amca :) ben senin için bi arastırma yaptım . asansor ile alakalı yasalar bile var :) valla varmıs bak linki vereceğim . karsına yönetmelikler cıkacak asansorle alakalı valilikten yazılar ohoo birsürü sey oyle yaptık oldu ile bitmiyormus ... bi de sağ bölümde online destek bölümü var ordan baktım cevrimiçi biri yetmezse yönetmelikler falan bi de ona d anısıver . benden bu kadar saygılar (bkz: )(bkz: )www.binavesiteyonetimi.com


  • ugiii  (14.01.12 21:10:22) 
bağlı olduğunuz ilçe belediyesine şikayet edin. asansörlerin de belediye tarafından verilen ruhsatları var. bir makine bir d elektrik mühendisi gelip komple inceleyip rapor veriyorlar. uygun değilse süre verip yapılmasını istiyorlar. yapılmazsa da mühürlüyorlar.

lakin aidat ödemenin genel kuralı, o ayın aidatını ay içinde ödemektir. ay bittikten sonra ertesi ay ödemek değil.
  • kibritsuyu  (15.01.12 01:36:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.