[]

emule mi torrent mi?

hangisi tercih etsem daha iyi? avantajları dezavantajları nelerdir?




 
torrent'in avantajı, eğer üyelikli bir siteden indirceksen içerik konusunda aldatmaca olmuyor, emulede indirip süprizle karşılaşmak mümkün.


  • marmara34  (31.07.08 20:08:42) 
torrent hızlıdır ama kaynak bulması zordur.emule yavaştır ama aradıgını bulmak kolaydır.


  • aynali  (31.07.08 20:10:27) 
kesinlikle torrent. program olarak ta utorrent ve azureus ikisini de kurun. utorrent´in indirmedigi dosyalari azureus, azureus´un da indirmedigi dosyalari utorrent ile indiriyorum ikisi de candir.


  • pembeli kiz  (31.07.08 20:26:06) 
torrent tabi ki.


  • oceano  (31.07.08 20:52:28) 
torrent her turlu dover yea... ama indirirken hele ki seed guzel ise baglantiyi kasar. netlimiter yahut cfosspeed kullanirsan superdir. ama yine de torrent, hihi, evet.


  • katafalk  (31.07.08 21:33:41) 
torrent!


  • insanimsi  (31.07.08 21:42:19 ~ 21:42:40) 
oy birliği ile kabul edilmiştir.


  • clones  (31.07.08 22:45:24) 
ben ikisini birden kullanıyorum. aslanlar gibi. emule'da kad ağını kullanarak torrent'ini bulamadığım şeyleri bulabilmem mümkün oluyor mesela. vuze kullan torrent client'ı olarak da.


  • loststone  (31.07.08 23:41:40) 
ben ikisini de kullanıyorum, gayet memnunum. yeni dosyalarda torrent, eski ve zor bulunan dosyalarda emule kullanmak gayet güzel sonuç veriyor.
şöyle bir karşılaştırırsak dosya türlerine göre;
film için dediğim gibi yeni bir filmse torrent, eskiyse direkt emule.
müzik için tek tek mp3 indirmeyi seviyorsanız emule, albüm indirmeyi seviyorsanız pek farketmez emule veya torrent.
dizi için kesinlikle torrent, ortalama bir sezonda 20 bölüm olduğunu düşünürsen, emuleyle 20 bölümü ayrı ayrı indirmek işkence olabilir, oysa torrentle tek dosyayla halloluyor.
ayrıca emulede üye olmanıza gerek kalmadan divxplanet, divxforever, osloskop gibi siteler sayesinde fake indirme ihtimalinizi sıfıra indirebilirsiniz. orda burda site davetiyesi için yalvarmanıza gerek kalmaz torrent gibi.
(bkz: emule siteleri)
(bkz: torrent siteleri)
  • frant1c  (01.08.08 00:49:36 ~ 00:50:43) 
torrent! diyenler yanılıyor. çünkü emule da torrent de farklı yerlere sahip. doğru sitelerden dosya indiriyorsan yanlış dosya çekme gibi bi şansın yok. misal divxforever'dan emule linklerine bakıyorsan %100 doğru dosya indirirsin.

benim sana önereceğim şey, dizi vs gibi şeyler indirmek istiyorsan, özellikle yeni çıkmış dizilerse, doğrudan torrent indirmen. seed sayısı yüksek olacağı için çok seri bir şekilde sorunsuz indireceksindir.

ama işin bir de öteki boyutu var. ciddi anlamda arşivciyim film çekiyorum diyorsan. emule linkleriyle filmleri emule'dan indireceksin. daha yavaş iner, ama bütün filmler iner. torrent özellikle eski filmlerde böyle bir başarı sağlayamamaktadır.

kısaca, o mu bu mu değil de, ikisini birlikte kullan.
  • goldenwand  (01.08.08 09:40:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.