[]

kendini beğenmiş feysbuk sayfaları

zuckerberg'in sevgili kuzenleri,

aslında ne kadar başlık kendini anlatıyor olsa da durumu özetleyeyim: feysbuk'ta bir örneği aşağıdaki linkte olan saçma sapan sayfaları yanlışlıkla beğenmiş buluyorum kendimi. yani s.kseler beğenmeyeceğim, hatta üstüne tiksindiğim sayfalar. böyle bir şey olduğunu ikinci kez bugün fark ettim, daha önce bir kez daha başıma gelmişti.

gayet de iyi bi' bilgisayar kullanıcısı olduğumu düşünürken, "lan saçma sapan linklere minklere mi tıklıyorum acaba?" diye tereddüt etmeye başladım, zira aklıma gelen tek olasılık o. başka ne olabilir fikri olan var mı? "şunu yap/bunu yapma" diyecek olan falan mesela?

beleş avira kullanıyorum bu esnada ve dediğim gibi bir külyutmaz olmasam da, her nevi spami de kişisel olarak iyi ayıklarım genelde.

bir aklıma gelen de, sayfanın daha önce başka birilerine ait olup hacklenmiş olması tabi. bu çok mantıklı geldi şimdi aslında ama yine de dursun duyuru, fikri olan beri gelsin.

s.kindirik sayfanın reklamını da yapmak istemiyorum ama benzer bi' şey yaşayan, aynı sayfadan çeken varsa diye:
www.facebook.com

 
bana da oluyordu, lan ben bunu ne diye ne ara beğendim diyordum, öyle ıvır zıvır linklere tıklamadığıma da emindim, benim de aklıma beğendiğim başka bişeyin ona dönüşmüş olabileceği gelmişti. en son yakın bi arkadaşımın hesabı bana "fotoğrafların için şuraya tıkla" diye bi mesaj attıktan, ben de ona "oo, virüslenmişsin hayırlı olsun" dedikten hemen sonra "yürekteki satırlar" diye bir sayfaya dönüşünce emin gibi oldum. ayrıntısını bilen varsa iyi olur esasen, şikayet etmek lazım armutları.


  • piper  (14.01.12 18:56:10) 
bin türlü zımbırtı var bunlar için. otolike, beğendirme şeysi ve en son peydah olan profili sayfaya dönüştürme olayı.

siz beğenmiyorsunuz. sizin yerinize beğeniyorlar diyebilirim. ne mi yapabilirsin? hiç bi sikim yapamazsınız. pardon beğenmekten vazgeçebilirsiniz.
  • nemo problemo  (14.01.12 21:16:31) 
bu profilleri sayfaya dönüşenler napabilir peki ya? yaparsın unlike olur biter de, adamların profili gitmiş.


  • piper  (15.01.12 17:40:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.