[]

youtube videolarını nasıl yükleyebilirim?

soru yukarıda. ama bu işlerden hiç anlamadığım için, basit dille ifade ederseniz sevinirim.




 
youtube'a mı yükleyeceksiniz youtube'dan bilgisayara mı?


  • cern de cayci olmak vardi  (14.01.12 17:48:02) 
eğer youtube'dan indirecekseniz:
downloadyoutubevideo.org

mp3 olarak kayıt edecekseniz:
www.youtube-mp3.org
  • block  (14.01.12 17:52:14) 
youtube'dan bsayara yüklemek istiyorum.

aslında bir ara videoların yanında "yükle" yazısı görünüyordu ama nasıldı/niyeydi bilmiyorum, şimdi yok.
  • holy diver  (14.01.12 17:53:30) 
firefox eklentisi filan vardır. o zaman indirme yazısı çıkıyor bazı eklentilerde.

ilk dediğim yer işinizi görür.
  • block  (14.01.12 17:55:00) 
daha genel olarak, browser'daki herhangi bir videoyu idm(sanırım eskidençıkıyor dediğiniz bu) ya da firefox'un video downloadhelper eklentisiyle, ya da işte chrome'da falan da vardır benzerleri, onlarla indirebilirsiniz.


  • cern de cayci olmak vardi  (14.01.12 17:56:47) 
site kullanacaksanız www.tubegrip.com adresini tavsiye ediyorum. mp3 olarak ya da istediğiniz kalitede indirebilmek için, herhangi bir script falan çalıştırmaya gerek olmadan işinizi görür.


  • demcan  (14.01.12 17:59:01) 
en sağlamı internet download manager programıdır, tık diye indirirsin onu da pro kullanman lazım aktivasyon kodunu da nette bulursun.


  • hayrullah amazingogullari  (14.01.12 18:00:51) 
@cern de cayci olmak vardi: şu söylediklerinden bir şey anlasam keşke:)

chrome kullanıyorum şu anda. onda da enteresan bir şey olmuştu dün akşam, galiba bozukmuş yeniden yüklemem lazımmış. şu olmuştu; fullmetal alchemist izlemek için bir forum linki vardı işyerinde açtım izledim (i.e.vardı). evde açtım açılmadı. evde i.e. ile açtım izledim. ama onda da tam ekran olmadı falan.

benim gibi bu konulardan anlamayanlar için, bir şey değiştirmek zor oluyor. ben i.e. kullanıyordum. çeşitli sorunlar olunca (anlatacak kadar bilmiyorum neyin ne olduğunu), birileri firefox dene dedi, açtım kullanmayı beceremedim galiba. sonra chrome dediler, onu yükledik ona alışmaya çalışıyorum. böyle başka başka şeyleri denediğim için, o dediğim videoların yanında "yükle" yazısını/butonunun hangisini kullanırken ya da neden olduğunu bilmiyorum.

böyleyken böyle... teşekkür ederim yardım eden herkese...
  • holy diver  (14.01.12 18:04:20) 
ben şu karın hareketleri videolarından başladım ve kendimi bunlardan kurtaramıyorum. onları yükleme hastalığına yakalandım yani. misal bir hatun var çek galiba, 600 küsür videosu varmış. ki başka kişiler de var benzer videolara sahip ve onlara ait spor videoları 100'lere varıyor. ben onların hepsini tek tek açıp linkini yapıştırıp yüklemek yerine;

linki açtığımda videonun yanında "yükle" demesi daha iyi ve vakit kazandırır sanki. o tip bir seçenek var mı önereceğiniz?
  • holy diver  (14.01.12 18:07:59) 
internet download manager diye bir program var. genelde bulduğun denem sürümüdür ama, full yapman gerek. deneme sürümünde 60 gün kullanım sınırım var, sonra kullanamıyorsun. bayağı faydalı bir şey. videonun hemen üstünde indir yazısı çıkarıyor. tam sürüm yapmak için internette biraz dolanman gerek, şu an tam bilmiyorum nasıl yapıldığını. diğer dediğim de, video downloadhelper mozilla yazınca google'a karşına çıkan ilk şey. yükleyince internet download manager'ın yaptığının neredeyse aynını mozilla firefox'ta yapıyor.


  • cern de cayci olmak vardi  (14.01.12 18:13:19) 
-firefox indir.
-kurduktan sonra şuradan:

addons.mozilla.org

"add to firefox" üstüne tıklayarak eklentiyi kur.

youtube sayfasına geldiğinde status bar'da yani tepede eklentinini simgesi renklenip, hareket edecek. üzerine tıkladığında indirmek istediğin kaliteyi seçerek indirebilirsin video'yu.
  • block  (14.01.12 18:14:55) 
@cern de cayci olmak vardi
@block

teşekkür ederim, dediklerinizi yapacağım. önce, galiba firefox vardı silmemiştim. ona bakıp onunla ilgili bölümü yapacağım. eğer beceremezsem, diğer öneriyi yapacağım.

şu an bir sürü pencere açık aşağıda, yeri gelmişken burada sorayım;

- bu chrome'da, masaüstü ikonu yok mudur yahu tek tıkla masaüstüne gideyim? masaüstüne gitmek için tek tek her sayfayı aşağıya almam gerekiyor, sinir ediyor bu da.
  • holy diver  (14.01.12 18:23:05) 
chrome'la değil işletim sistemiyle alakalıdır o yahu. win7'de sağ altta.


  • cern de cayci olmak vardi  (14.01.12 18:24:29) 
klavye de windows tuşuna ve d ye aynı anda basarsanız da aynı işi görür. üstünde windows simgesi olan tuş. herşey simge haline dönüşür.


  • block  (14.01.12 18:29:53) 
@block: evet denedim ve ilk seferde başardım hayret:)
genelde bilenler tarif eder, bilmeyenler de bir türlü yapamaz bir sorun çıkar, bilenler de o sırada çok sinir olur ya nasıl bu kadar basit bir şeyi yapamadı diye.. neyse oldu yani;)

@cern de cayci olmak vardi: haklısın, win7 var. ama sağ altta masaüstü ikonu göremiyorum. kimbilir nerede ve getirilmesi gerekiyor.
  • holy diver  (14.01.12 18:35:54) 
sağ alt köşede üzerinde şimge filan olmayan dar dikdörtgen kutucuk. üzerine tıklayınca desktop'u gösteriyor.

Kolay gelsin =)
  • block  (14.01.12 18:40:43) 
@cern, @block: evet ya buldum sonunda, bulunamasın diye oraya koymuşlar masaüstü ikonunu evet!

@block: oha! dediğin harbiden oldu ya:)

firefox'u silmemişim, dediğini yükledim. linki firefox'da açtım. o hareketli işaret çıktı, güzel.. o listede p'li sayılardan hangisini seçmek gerek?
720p, 480p, 360p, 240p? bir de kesinlikle .flv uzantılı olanları indirmem gerekiyormuş galiba, bsayarda izlemek için.
  • holy diver  (14.01.12 19:03:01) 
idm programını tavsiye ederim.her sitedeki videoyu indirir.


  • ozdemirac7  (14.01.12 19:05:21) 
rapor veriyorum;

downloadyoutubevideo.org linkinden bir kaç youtube videosu indirmiştim (iniyor diye de pencereleri kapatmıştım). indiler. ama player'larda açamadım. sadece bsplayer açtı, ama sadece ses olarak. görüntü yok.

o yüzden o seçeneği eledim ben. sorun varsa da halledecek kadar anlamıyorum, size de işkence olmasın. (zaten tek tek linkleri eklemek çok zaman kaybettirirdi)
  • holy diver  (14.01.12 19:07:29) 
p'den önceki sayı ne kadar büyükse kalite o kadar yüksek ama dosya boyutu da o kadar büyük demektir. limitli adsl ise bağlatı sorun yaratabilir. 360p-480p genelde o dediğiniz tip egzersiz vidoları için yeterlidir. fazlası gerekmez. flv uzantı her player da açılıyor artık, o yüzden tercih sebebi. ama diğerleri de olur, media player açtığı sürece sorun yok.


  • block  (14.01.12 19:09:16) 
@block: süper!:)

ben de 480p'i seçtim ama bu sefer de sağda liste çıktı;)
bir sürü seçenek var. ilgili olarak;
"indir ve çevir" nedir, uzantıyı değiştirmeyi mi kastediyor?

ben sadece "indir"i seçerek indirmeyi başlattım şu anda..
  • holy diver  (14.01.12 19:13:47) 
mission completed ahali!
mozilla şeysiyle (eklenti herhalde), gayet sorunsuz indirebildim ve de çalışıyor.

cevap veren, ilgilenen herkese çok teşekkür ederim..
aslında, bsayar & bilişim ile ilgili soracağım bir çok sorunum var ama, artık onları da yavaş yavaş zamana yayarak sorayım da psikopata bağlamayayım sizi, cahil cühela olarak ehah:)
  • holy diver  (14.01.12 19:22:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.