[]

2008 ÖSYS Tercih işlemleri

evet bu işlemlerin osym.gov.tr den yapılmasının bir riski var mıdır? okullarda işlem ücreti alıyorlarmış ne gerek var. bi hata oluştugunu anlasak ilerki zamanlar bununla ilgili burdan alacagımız cıktı ile başvurabilir miyiz neler olur nasıl olur ? once ki yıllarda yaptım sorun yok diyen var mı? falan falan...




 
yok canım ne sorun olacak. ben bi internet kafeden yapmıştım hiç bi sorun çıkmamıştı.

zaten okullarda da internet üzerinden yapıyorlar bildiğim kadarıyla. okullar sadece internet konusunda yeterli bilgiye sahip olmayanlar için.
  • cruor  (31.07.08 18:53:25 ~ 20:23:28) 
okullarda yaptırmanın avantajı ters bi durumda itiraz hakkının olması.yani bi hata olduğunda diyelim , ösym başvuru merkezinden gönderdiğin için ösym ile daha kolay iletişime geçebilirsin.

tam gönderirken elektrikler kesildi yahut net koptu diyelim ; ulan gitti mi acep diye kıllanmamak için okula git derim tabi hala göndermediysen.
  • zippy  (31.07.08 19:21:24) 
ben 2005'de internetten vermiştim. hiç bir sorun olmadı, olmaz da. hatta bence daha güvenli. kodu girdiğiizde bölüm/okul ıvır zıvır hepsi görünüyor.

okula verdiğiniz optik formlarda (hala öyleyse) hata yapabilirsiniz kolayca. internetten göndermek her zaman daha güvenli/kolay/zahmetsiz.
  • ali87  (31.07.08 20:02:38) 
değişiklik yapabilme hakkı tanınması güzel olmuş. benim yaptığımda yoktu böyle bişe. daha niye korkuyorsunuz ki? yapın internetten gitsin.


  • cruor  (31.07.08 20:26:07) 
Tercihler gonderildikten sonra degisiklik hakki gibi bir durum soz konusu degil.


  • vita vinum est  (31.07.08 20:29:28) 
rurouni
"4 agustos yani son gune kadar yaptıgın tercihlerde değişiklik bile yapabiliyosun"
demiş.

vita vinum est
"Tercihler gonderildikten sonra degisiklik hakki gibi bir durum soz konusu degil."
demiş

hanginiz yanılıyorsunuz? bi açıklık getirebilirseniz güzel olur.
  • cruor  (31.07.08 20:40:38) 
Ben cevap vereyim, tercih işlemini yaptıktan ve gönderdikten sonra bir daha kesinlikle değiştirme olanağın yok.

Ancak gönderme işlemi oldukça basit. ÖSYM’nin web sitesine girdikten sonra “Aday İşlemleri”den “2008 ÖSYS Tercih” bölümü seçmelisin. Daha sonra yapman gerek tek şey bölümlerin kodlarını girmek; kaydet dediğinde yanda her şeyi çıkıyor zaten. İlk sayfada bu kod girme işlemini tamamladıktan sonra tercih sıralarını da değiştirebiliyorsun.

Bir sonraki sayfaya geçtiğinde ise yine sana tercihleri kontrol olanağı veriyor ve "gönder" butonuna bastığında "bak gönderiyorum ona göre" diye bir uyarı çıkıyor, orada dahi iptal edip tekrar kontrol edebiliyorsun. Oldukça kolay.
  • Desqpio  (31.07.08 20:55:13 ~ 20:56:50) 
Valla ben tercihini yapmis, sonuclarini bekleyen biriyim su an. Girdim baktim OSYM'nin sitesinden simdi. Degistir gibi bir link yok. Olsaydi cok sacma olurdu zaten. Oyuncak ederdi millet.

Kesin ve net olarak soyluyorum ki oyle bir olay yok. Yollamadan once bir kez daha dusunun o yuzden.
  • vita vinum est  (31.07.08 22:53:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.