[]

Bilgisayar Mühendisliği / Elektrik-Elektronik Mühendisliği

Kuzenim bu ikisi arasında kaldı da. Şunları öğrenmeyi amaçlıyormuş.

-elektronikte hem bilgisayar hem elektronik mi öğretiliyor?
-hangisi daha avantajlı?
-bi de elektronik ne kadar zordur?

bunları sormamı istedi kendisi. Yardımcı olursanız sevinirim.

edit: bir de ekleme yapıyorum yaşar bilgisayar mühendisliği nasıldır? hocaları, öğrenim imkanları vs, yeri önemli deil, öğretim konusunda ne durumdalar?

 
elektronikte bildiğim kadarıyla programlama dışında bilgisayar dersi yok.
seçmeli olarak bilgisayar mimarisi falan alıyor ama bizim burda elektronikçiler.

  • natnan  (31.07.08 17:52:20) 
- elektronikte biraz bilgisayar öğretirler, ama öyle elle tutulur değil
- bence avantajına hiç bakmadan neyi seviyorsa onu seçsin, öyle çok avantaj farkı olan bölümler de değil zaten
- bilkent için söylersem, çook zordur, üniversitenin en zor derslerinden alırlar.. "bilgisayarcılar endüstricilerde dalga geçer elektronikçilere saygı duyar" denir :)
  • kokomichu  (31.07.08 17:55:28) 
bilgisayardan kastedilen yazılımsa eğer yok öyle birşey, temel programlama dersleri dışında fazla birşey gördüklerini sanmıyorum.


  • luzumsuzadam  (31.07.08 17:56:42) 
-elektronikte bilgisayarda az biraz oğretiliyor benim çok arkadaşım var elektronik muhendisi ama bilgisayar yazılımcısı olarak çalışıyorlar.tamamen ilgi ve kendini gelştirmekle ilgili .

-elektronik de bilgisayarda kendilerine gore avantajları var. işsiz kalma ihtimali bilgisayarcının daha az sanırım.ama iş çeşitliliği bakımından elektronik çok geniş bir yelpaze içinden seçme şansın var.
-elektronik çok zordur ama dert etme çalışınca oluyor.üniden üniye gore zorluk değişiyor gaziantep unisi çok zordur eskisehir osmangazi kolaydir mesela.

ayrıca bu bolumleri yazacaksan 2 şey onemli biri ya etiketi sağlam bir unide okuyacaksın itü odtü boğaziçi... yada çok sağlam abanacaksın kendini yetiştireceksin istediğin bir alanda(mesela PLC iyi oğrenirsin otomasyon alanında fabrikalarda çalışırsın).
  • manonflier  (31.07.08 21:17:25) 
odtü bilgisayar ve elektronik mezunu iki kişiye aynı anda bu soruyu sordum ve cevapları elektroniğin zor olduğu ve bu nedenle de öğrencilerinin oldukça rekabetçi olduğu yönündeydi. ama istediğim bazı cevapları alamadım o konuşmadan da...
bu yüzden soruya maydonoz olacağım ama, bu iki bölüm için yurtdışı-türkiye karşılaştırması nasıl olur. Çoğu kişi lisans eğitiminde neredeyse hiç fark olmaz diyor ama bilemedim tam, ha bir de odtü-boğaziçi karşılaştırması yapabilecek babayiğit var mı bu iki bölüm için!

  • rainel  (01.08.08 02:03:38 ~ 02:06:36) 
ben ODTÜ tabiki derim teknik üniversite.ama istanbul-ankara boyutu da var tabii ,zor bir seçim


  • manonflier  (01.08.08 10:55:54) 
eşim elektronik muhendisi ben bilgisayar mühendisiyim
- bilg. muhendisligi iş sahası daha geniş
-elektronik daha saygın
-elektronik daha zor
diyebilirim onun dısında çalışma kosulları, ücretler hemen hemen aynı.
  • merope  (01.08.08 11:14:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.