[]

kediye doğum kontrol hapı veren var...

duydunuz mu hiç?
sizce bişey olur mu bu hayvana?



 
insan doğum kontrol hapı verilmez.

kediler için özel haplar var doğum kontrol için ama veterinere danışarak kullanmanız gerekiyor.
  • ermanen  (14.01.12 01:25:42 ~ 03:07:52) 
kediler için öyle bir hap yok,var olduğunu iddia edenlere de inanmayın. ilacı var iğneyle enjekte ediyorlar. ancak o da 6 ay süreyle hamile kalmasını engelliyor. eğer ki yumurtası döllenmişse o ilaç da fayda etmiyor. yine de tavsiye edilmez.

kedinize bir kez doğurma hakkı tanıyın sonra kısırlaştırın.
  • gotu patlak circir bocegi  (14.01.12 02:28:40) 
kediler için öyle bir hap var, yok diyenlere inanmayın. ama yaygın bir kullanımı yok ve veterinerler önermez genelde. her ülkede onaylı olmayabilir. iğne şeklinde olanların etken maddesini içerebiliyor. şu anda iğne olanlar daha yaygın sanırım. ama öyle birşey alacaksanız bile, kesinlikle iyi bir veterinerin onayıyla almanız gerekiyor.


  • ermanen  (14.01.12 02:43:58) 
kedi doğum kontrol hapı, insan doğum kontrol hapından farklıdır zaten. kimse ikisinin aynı olduğunu iddia etmedi. ayrıca gidip petshop'tan almıyorsun bunu. iyi bir veterinerin onayı olması gerekir ve o ülkede de onaylı olması gerekir. ama şu anda dünyada yaygın değil zaten, çok büyük ihtimalle o hapı kullanamayacaksınız.

bilmiş bilmiş önyargılı laf söyleyen insanların gazabından uzak durun. kimse insanları yanlış bilgilere sürüklemiyor. önce veterinere gitmek gerekiyor zaten ve onun söyledikleri doğrultusunda hareket etmek gerekir ki daha önce de söyledim.

not: hapların olduğunu sadece bilgi olsun diye söyledim, gidip bilmediğiniz bir yerden alın diye birşey demedim. veteriner, veteriner, veteriner...

NOT2: bu notu da yazmak istedim. hap yöntemi yaygın olmadığı için ve sahtesinin de yaygın olabileceği için en iyisi hiç bulaşmamak daha iyi. yanlış yöntemler sunan veteriner diye geçinen dolandırıcılar olabilir. en yaygın yöntemlere gitmek daha iyi. ama yine önce iyi bir veterinere gidiniz :)
  • ermanen  (14.01.12 03:03:24 ~ 03:33:10) 
birkaç kez duydum, ama çevremde kullanan olmadı hiç.
varsa da çok doğru olduğunu düşünmüyorum. kediler de bizler gibi hormonlarının dengesinden fazlasıyla etkilenirler. dolayısıyla en mantıklısı kısırlaştırmak bana sorarsanız.


bir ekleme yapmak istiyorum.

kedinizi hiç doğurtmadan kısırlaştırın.
kediler annelik ve babalık hissini sadece 1-2 ay yaşarlar ve sonra yavrularından uzaklaşırlar.

lütfen kedilerinizi çiftleştirmeyin! insanlara da kedinizi çiftleştirin gibi akıllar vermeyin.

sizin kediniz çiftleşip duygusal tatmin yaşasın diye (ki yaşamaz), onun yavruları ve daha sonra onlar da çiftleştirilirse, onların yavruları sefil olmasın. bana hayvan hakkı, anne babalık yaşama hakkı demeyin. çünkü sizin kediniz annelik hakkı dolayısıyla doğum yaptığında, onun yavruları sefil oluyor, benim değil.

zaten nüfus çok fazla ve hepsi çok zor şartlarda yaşıyor. buna tuz biber olmayın. biri doğurma hakkını kullanacak diye, diğer (var olan) yavruların sıcak yuva bulma şansını elinden almayın. devletin hiçbir şekilde bu konuyu sahiplenmediğini ve ülkemizdeki insanların büyük oranda hayvan sevmediğini unutmayın.

yuva bulurum, sahiplendiririm diyor olabilirsiniz. sahiplendirebilirsiniz. ama onun yerine bırakın kedi isteyenler sokaklardaki kedileri alsınlar.
ve inanın sahiplendirdiklerinizin iyi bakılma oranı yüzde 10-20 arasında seyrediyor. genelde hepsinin sonu sokak oluyor.
yıllardır bu işin içindeyim, lütfen sadece kedinize iyi bakmayı, sağlıklı ve mutlu yaşatmayı kendinize misyon edinin ve çoğaltmayın. sonunda onlar açlıkla ve soğukla mücadele ediyorlar.
  • blatta hiberna  (14.01.12 04:10:09) 
cevaplar için teşekkür ederim...
bu kedi benim değil bi arkadaşımın...
*bu kedinin ninesi varmış, kedi maceraları onunla başlamış...onu araba çarpmış...
*annesi varmış o da evden kaçıp kaçıp sokak kedileriyle çiftleşip gelirmiş...onu kısırlaştırmışlar sonra ve ölmüş, ölümünü kısırlaştırmaya bağlıyo...
*şu anki kediye kısırlaştırırsak ölür korkusuyla doğum kontrol hapı veriyo...
*bunun da 3 tane yavrusu var birini sahiplendirmişler evde 3 kedi var şu anda...
*yavrulardan bi tanesi erkek ve annesine asılıyo...
  • velie  (14.01.12 12:34:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.