[]

Kodculara soru

Desktoptaki bir programımı web server'a yükleyip çalıştırıp, web arayüzü üzerinden kullanıcı ile iletişime geçirebilir miyim? Nasıl?

Örnek vermek gerekirse; resimleri siyah-beyaz yapan programım olsun(web programlama ile yapılır ama örnek oldun diye söylüyorum), web arayüzünden kullanıcı resmi yükleyince benim desktop programım (mesela photoshop) onu siyah-beyaza çevirip, download etme imkanı versin. Umarım anlatabildim.


 
üstad, ancak sunucuda yüklü olan programa bir girdi çıktı katmanı yazabilirsen olur, yoksa sunucu ya kendi üstündeki programı çalıştırır ya da sunucu üzerinde geliştirilmiş bir web arayüzündeki özellikleri.

Yani senin örnek için:
a: resim upload edersin, sunucu o dosyayı file system'de bir yere kaydeder ve bir servisi tetikler, o da siyahbeyaz.exe'yi o file system'deki resim için çalıştırır, sonra o bitince geri sunucuya yükler ve son kullanıcı download eder.

b: siyah beyaz yapan bir web sitesi uygulaması kasarsın.

kısacası: senin uygulamanı, son kullanıcı direk çalıştıramaz.
umarım yardımcı olabilmişimdir.
  • mestre  (13.01.12 23:51:40) 
@mestre bunu kastetmiştim tam da, teşekkürler. cevabından teknik olarak yapılmasının mümkün olduğunu anladım araya bir program yazarak.


  • restlesss  (14.01.12 00:00:10) 
facebook'un bazı servisleri böyle çalışıyor mesela. (farklı şekilde açıklanabilir belki bilmiyorum)

şu faideli olabilir:
www.makeuseof.com
  • blackdog  (14.01.12 01:40:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.