[]

uydunet ve iki ip

ilk verilen scientific atlanta kablolu modem var. buna airtes rt-205 bağlayıp kablosuz kullanmaya başladım. laptop ve pc ikiside kablosuz bağlı. ikisinin de ip'leri farklı.
normal mi bu? biri 178.x.x.x ile bağlı diğeri 96.x.x.x nasıl olmuş olabilir?
ikisini birden nasıl aynı yaparım ayrıca? farklı ip'den girmişsin deyip şutlamasınlar, sözlükten, forumlardan, torrent trackerlardan...


 
dış ipleri nedir?
whatismyip den gördügün kadrıyla ikisi de farklıysa
birinden birinde proxy falan girmişindir.
başka türlü, aynı modem üstünden çıkan cihazların farklı dış iplerinin olması çok mantıksız, ve hatta imkansız biri birşey, dış ip modeme veriliyor çünkü, sen de o modemi kullandıgına göre, ipn tek.
  • cruseo  (13.01.12 14:13:54) 
ben de kablo modeme kablosuz adsl modem ekleyerek bağlanıyorum ama farklı ip almanın bununla bir alakası yok. proxy ayarlarını kontrol et belki browser'da vardır proxy eklentisi filan.


  • mevrin  (13.01.12 15:53:12) 
ikisinde de proxy yok. baktım yine farklı ip'ler var. pcdeki ip 178 ile başlıyor, laptoptaki 46 ile başlıyor.

proxy olmadığına eminim. eklenti falan da yok.
  • sutlu nescafe  (13.01.12 15:57:48 ~ 15:58:17) 
yok diye kafadan girdim de baktım ve evet iki farklı ip almışım ben de.


  • mevrin  (13.01.12 16:27:22) 
www.uyduturk.com


olayın aslı bu.
  • mevrin  (13.01.12 16:36:34) 
demek ki switch ya da sadece router görevi yapan bi cihaz lazım. ya da kablosuz kablonet modem şart. üçüncü bir cihaz gelse açıkta kalacak yanlış anlamadıysam.

bir de iki bilgisayar açık iken laptopta pingler patladı. pingtest.net'te 13000ms gördüm. pcyi kapatınca normale döndü.
  • sutlu nescafe  (13.01.12 16:54:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.