[]

Doktor abilerim,ablalarım beni doğru bir yere sevk edermisiniz?

Hemen Özet geçiyorum;

34 yaşında erkek'im 15 yıldır pc başında çalışıyorum,3 yıl kadar önce sağ elimin parmaklarında özellikle parmak köklerinde ağrılar oluşmaya başladı, zamanla bu ağrılar boynuma özelikle sağ tarafına doğru yayıldı, bir kaç kere geçe uykumdan boynum kırılmışcasına bir ağrı ile yada sağ kolum tamamen uyuşmuş şeklilde uyandığımı özelikkle sağ kolum uyuşmuşsa ayakta dengede bile duramadığımı yalpalarak yürümümek zorunda kaldığımı belirmek isterim.

Tüm bu olaylar olurken yaklaşık 2 yıl kadar önce kendi hayatımı kurtarmak için insan üstü bir gücle sağ kolumu kullanmak ve zorlamak durumunda kaldım ve o gün gecesinde başlayıp bir daha hiç gitmeyen sağ omuz içinde açık bir yara varmışcasına sızlayan ağrı yapan bir derdim oldu.


" sağ el işaret parmağım ve yanındaki parmağım uyuşuyor,omuzum çok ağrıyor hatta içinden sızlıyor,sağ elimle birşey toklatladığımda :) yada araba kornasına bastığımda avuç içim uyuşuyor,30dk dan fazla pc başında oturamıyorum,maouse kullanmak için kolumu masaya koyduğum kısım derisi yüzülmüş ve tüm sinirler dışardaymış gibi acıyor,kendimi sürekli sağ omuzumu sanki bana çivi ile çakılmış gibi kol bana ait değilmiş gibi yukarı çekmessem düşecek miş gibi taşıyorum.
boyun ve boyun ile omuz arasındaki kaslarım ve sırt kasım taş gibi kasılmış durumda,sağ tarafdaki tüm eklemlerim çatur çutur ötüyor,ağrılarım çok arttığı zaman herhangi birşeye odaklanamıyorum,tv izleyemiyorum,tv de ki görüntü çok hareketli ise midem bulanıyor "


yukarıdaki şikayetlerle şu şekilde doktorlara gittim

ortopedist(devlet hastanesi ,dinlemedi bile) >>
ortopedist(özel hastane,pisikolojik bunlar yel durmuş)>>
beyin cerrahisi(özel hastane,boyun fıtığı degil bu fizik tedaviye git)
fizik tedavi(özel hastane,boyunda düzeleşme+kireçlenme+hafif karpal tünel)


Tadavi;
Son gittiğim fizik tedavi doktorunun boyun mr üzerinden isteği ile 15+5 gün şeklinde boyun, omuz ve bilek bölgeme kas ısıtıcı,sıcak havlu,elektrik akımı,6kg dan başlayan 14kg gelen boyun çekme traksiyon işlemi.
Ben fizik tedavinin 10.cu gününde başımdaki adama hacı benim ağrılar geçmiyo ne iş diye sordum bu işte böyledir hatta çoğu zaman ağrılar artar bilem dedi.

sonuç olarak 20 günlük fizik tedavi sonucu ağrılarım hafifledi ama geçmedi,bir tek parmaklarımdaki uyuşma geçti,
verilen fizik tedavi hareketlerini verimli bir şekilde yapamıyorum çünkü tüm sırt ve boyun kaslarım kütle halinde kasılmış durumda.



Sonuç olarak fizik tedavi doktoruma dedimki ben iyi olamadım, bak omuzum hala ağrıyor, oda dediki birde omuz mr ı çekelim, omuz mr'nı çektirdim ve raprum ektedir.


SORU : Ben hangi birime gideyim ne diyeyim?

Admin : Bir süre üste tutarmısın,rahatsızlığım yüzünden işi bıraktım,yakın zamanda tedavi olamaz ve iş bulamaz isem hatun beni boşayacak ve ben köprü altında kalmak zorunda kalıcam.

 
doktor degilim ama ayni hastaligi ben de yasadim. sag kolumun dirsek kismindan omzuma kadar olan yer kopmuscasına agriyordu. ordan yayilan agri boynuma ve parmak uclarima kadar uyusmayla birlikte yayiliyordu. doktora gittim: asiri bilgisayar kullanmak oldugunu soyledi. mr falan cekmedi kas spazmidir dedi. kas gevsetici krem verdi. neredeyse 15 gun surekli masaj yaparak uyguladim, agri ancak hafifledi.

eger ki alkol normalden fazla aliyorsaniz, sigara kullaniyorsaniz, stresli bir isiniz varsa sinirler yipraniyor. bu da en cok kullandiginiz uzvunuza vurmus olabilir.
  • gotu patlak circir bocegi  (13.01.12 12:39:27) 
Dostum FTR uzmanına gitmişsin de bulunduğun şehirde parasına kıyıp en iyisine git bence. bu işler böyledir. senin tedavin FTR'de.


  • juanolujuan  (14.01.12 13:19:28) 
bir nöroloğa görünmeniz iyi olacaktır. ben de benzer şikayetlerle hastaneye gittiğimde önce beyin tomografisi çektiler, beyin mr ına yönlendirdiler, gerçi nörolog da bişeyiniz yok, stresten dedi bazı boyun hareketleri gösterdi, ki muhtemelen sizin de stresten falandır ama yine de ihmal etmeyin.


  • a little dream of me  (14.01.12 14:56:32 ~ 14:58:53) 
FTR hekimi olarak FTR doktoruna gitmenizi ve EMG çektirmenizi öneririm.


  • kroc  (14.01.12 16:51:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.