[]

düşünmemek istiyorum arkadaş

bilincimin açık olması şartıyla tüm düşüncelerimden arınmak, bir başka deyişle hiçbir şey düşünmemek istiyorum. kısa bir süre dahi olsa bunu başarmamın yolu var mıdır acaba?

zaman zaman tamamen sessiz bir ortamda bunu denediğim oluyor. gözlerimi kapatıyorum hiçbir şey düşünmemeye odaklanıyorum. ama düşünceler, görsel mesajlar, sesler, anılar adeta zincirleme reaksiyona uğramış şekilde zihnimde dans ediyor. mesela elimi düşünüyorum. tırnağım geliyor aklıma. tırnak aklıma gelince gün içerisinde gördüğüm güzel elli kızı düşünüyorum. o kız aklıma gelince kadın erkek eşitsizliğini düşünüyorum. sonra ülke sorunları aklıma geliyor. sonra ülke sorunlarına tepki gösteren zıçan adamı görüyorum. böylece devam ediyor düşünceler.

uyku desen, uykuda da bir sürü rüya...

soruyu tekrar ediyorum:
geçici bir süre için düşüncesiz kalabilmek mümkün müdür?

 
illegal ve dumanlı ürünler bir anlamda bu dediğini sağlıyor ama ne denli doğru olur...


  • marmara34  (30.07.08 22:58:25) 
vodka,viski,tekila hepsi geçici bir süre işini görür.ayrıca uykuya dalmakta bir problem çekmezsin.


  • alternatif  (30.07.08 23:15:16) 
bilincin açıkken tamamen 'düşünmemek' diye bir şey yok. fakat öyle guru'lar gibi anlatamasamda uzun süre (1-2 yıl) çalıştığın zaman hafiften oluyor. çalışmaktan kastım bütün maddi şeylerden sıyrılman, başka bir deyişle iraden üzerinde kesin bir hakimiyet kurman lazım. //
bu böyle uzar gider. en iyisi kısaca şöyle anlatayım. senin istediğine ulaşmanın en kolay yolu inatçı bir umursamazlıktan geçer. eğer çevresindeki olaylara duyarlı, eleştirmeyi seven bir insansan kuşkusuz kendini çok zorlaman gerekecek. her şeye karşı duyarsız olacaksın; ele, tırnağa, kıza, eşitsizliğe, ülkeye, zıçan adama... yani aklına gelen ve doğal olarak 'düşünebildiğin' hereşeye karşı.
tabii bu senin istediğin gibi kafandaki bir düğmeye basıp beynini kapatmak olmaz. çok ciddi ve hayatın boyunca etkisi altında kalacağın bir düşünmeme şekli.
tavsiyem iradenle düşünce zincirini kontrol ederek daha sakin ve pek kafa yorman gerekmeyecek şeylere odaklanman. neler dersen, senin yaratıcılığına kalmış derim.
  • insanimsi  (30.07.08 23:19:02) 
atarax içebilirsin. hem illegal değildir, hem içince uçurur insanı; düşünecek halin kalmaz ancak sersemlik yapıyor. düşünmek istemediğimde atarax içerim ben.


  • sare  (30.07.08 23:20:20) 
kendinle celisiyorsun.

dusunmek, bilince sahip olma durumunun sonucudur. dusunmekten ne anliyorsun bilmiyorum ama var oldugunun bilincinde olmak da bir dusunceye sahip olmaktir, var oldugunu bilirsin. dusunme durumundan siyrilabilmen icin bilincini yitirmek zorundasin.
  • no christ requiress  (30.07.08 23:24:14) 
hiçbirşey düşünmesen bile hiçbirşey düşünmediğini düşünüyorsun.. Bu da kısır döngüye girer...


  • ermanen  (30.07.08 23:35:55 ~ 23:36:25) 
Bitkisel hayat,Sara krizi vb bilinç dışı durumlarda söz konusu olabilir bu ancak. Dolayısıyla evet,bilinçli bir haldeyken düşünmeme diye bir durum söz konusu olamaz.


  • villeneuve  (30.07.08 23:43:28) 
(bkz: zen) felsefesine bi bak bence..


  • point guard  (30.07.08 23:43:45) 
bunu ben de denemiştim. nefes alma teknikleri işe yarayabiliyor. bi yere yatıp yavaş bi ritimde nefes alıp vermeyi dene. her teneffüs edişinde nefese odaklan. ilk başta kısa bi süre mi yapabiliyorsun? yılma, ikinci üçüncü beşinciyi de dene.. sabırlı olursan işe yarayacaktırr.


  • smy  (31.07.08 02:40:16) 
doktor tavsiyesiyle ve kontrolünde kullanabileceğin seratonin inhibitörü tarzı antidepresanlar tam etki gösterdiklerinde insanın düşünmesini engelleyebiliyorlar. amma marul gibi hissetmektense kontrolsüz düşünebilmek daha iyi.


  • canliceset  (31.07.08 06:59:44) 
memlekette amma malumat varmi$ bu konuda be arkada$.. eh neyse.
corbada benim de tuzum bulunsun:
uzun sure uykusuz kalmayi dene, ayakta uyuma kafasina yaklasirken dusunce aki$i baya baya yava$liyor. oyle hindistana kadar gitmeye gerek yok yani hahha.
  • camilo  (31.07.08 07:52:03 ~ 07:55:12) 
castaneda da buna benzer temalar var stopping the world diyor buna castaneda'nın hocası. çevremizdeki dünya aslında öyle olduğu için değil herkes öyle olduğunu düşündüğü için öyledir bunu kaldırabilirsen artık öyle olmaz. şöyle de bir şey öneriyordu başarmak için yürürken nerdeyse 180 derece etrafına bakıyorsun ama hiçbişiye yogunlaşmıyorsun filan bir şekilde bir an hiçbişi düşünmemeyi başarabiliyorsun. Ben yapamadım:)))


  • joepiscopo  (31.07.08 09:29:18) 
sadece iki durumda düşünmüyoruz bir güldüğümüzde bir de esnediğimizde
bol bol gül
bu bir konsantrasyon meselesi
meditasyonu dene
konsantre olmak istediğin şeyden başkasını düşünmeyebilirsin
seç aralarından öyle yığınlar halinde birbirine ulama düşüncelerini
kontrol et
mümkün olduğunca yeni imajlar da yükleme ayrıca beynine, kaydetme olsun bitsin
verilen her veriyi işleme almak zorunda değilsin sen sana gerekli kadarına konsantre ol
zaten belli bir seçiciliğin vardır otur zihnini yeniden düzenle
geçici bir süre için düşüncesiz kalman mümkün
dene
  • gdduman  (31.07.08 11:47:38) 
arkada$lar,

anayasa mahkemesi du$unmenin kotu bir $ey olmadigini 6'ya kar$i 5 oyla karara baglami$, haberiniz olsun diye soyluyorum.
  • camilo  (31.07.08 13:51:10 ~ 13:51:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.