[]

Burun spreyi önerisi

Burnum akıyor benim. Dört mevsim akıyor hem de. Kan değerlerimi her yıl kontrol ederler ama açıklama yapmazlar bunun için.

Sprey kullanıyorum bir süredir (Otrivine). Dışardayken pek olmasa da evdeyken işe yarıyor, nefes alabiliyorum burnumdan, burundan nefes alarak uykuya dalabiliyorum.

Şimdi kullandığım sprey bitti, yenisini alacağım. Aynısından mı alayım, önerebileceğiniz başka bir marka var mıdır?

edit: bir de prosedüre göre 3-5 günden fazla kullanım önerilmiyormuş. sözlükte de beyin kanaması riskini arttırdığı, kalp çarpıntısı yaptığı (biraz var bu bende) ve bağımlılık yaptığına dair söylentiler var. yahu ben bunu kullanmadan doğru düzgün nefes alamıyorum, ağızdan nefes ala ala dudaklarım boğazım kurudu. kullanmak zorundayım yani bunu. n'apıcam?

 
iliadin var.


  • kimlanbu  (12.01.12 14:28:26) 
tuzlu su ya da okyanus suyu(eczanelerde satılıyor) gibi şeyler deneyin. ben de bir zamanlar sürekli otrivine kullanan biri olarak gerçekten bağımlılık yaptığını söyleyebilirim. bir süre sonra koku ve tat alma duyunuzu bile etkilemeye başlıyor. bıraktıktan bir süre sonra benim şikayetlerim kayboldu ama kalıcı bi hasara da yol açabilir tabi. siz kan değerlerinizi kontrol ettirmekle yetinmeyin, iyi bir kulak burun boğazcıya gidin. her şey kan değerinden anlaşılmaz ki.. sorun neymiş anlaşılsın ona göre tedavinizi olun.


  • minguinho  (12.01.12 14:36:04 ~ 14:36:47) 
avamys olabilir, ben sinüzitim bunu verdiler senin için işe yarar mı tam bilemicem.

edit: ayrıca sterimar da etkilidir, deneyebilisin.
  • onuncu deneme  (12.01.12 14:38:01 ~ 14:39:20) 
otrivine'i 5 günden fazla kesinlikle kullanmamak gerekiyor.
bağımlılık yarattığı doğru, ben de nefes alma sıkıntısı çeken biri olarak çok arıyorum ama zorda kalmadıkça kullanmıyorum.

bir kbb ciye görünmeyi denediniz mi hiç?
  • sli  (12.01.12 14:38:35) 
sürekli burun spreyi kullanmak tehlikelidir. her ne kadar doğal olsa da uzun süre kullanımını hiç bir doktor önermez. mümkünse bir kulak-burun-boğazcıya gidip muayene olun. çünkü nefes alamamanız tıkanıklıktan. ameliyat şart gibi. aynı sorunları yaşamış biri olarak söylemeliyim ki denemediğim hiçbir şey kalmadı. ameliyat oldum. sanki yeniden doğmuş gibiyim. şimdi uyuduğum uyku ise ben 25 senedir hiç uyumamışım diyorum. bilgine.


  • ucankedii  (12.01.12 14:42:05) 
@kimlanbu iliadin de otrivine gibi kısa süreli kullanım için öneriliyormuş.

nazacort uzun vadeli kullanıma uygun dendi onun dışında.

kbb'ciye de görünülecek en kısa vakitte.

ameliyat acılı mı, nasıl? uyuşturuyorlar mı yapılan bölgeyi? acı-ağrı?
  • hjarteblod  (12.01.12 15:03:10) 
ameliyat sizin probleminize göre değişir. sorun kemikle mi ilgili, geniz etiyle mi ilgili, kanallarla mı ilgili bu değişir. benim ameliyatım biraz sancılı olmuştu ama max. çekeceğiniz acı 3 gün. sonrasında "böyle bir rahatlama yok" diyeceksiniz.


  • ucankedii  (12.01.12 15:25:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.