[]

hitap meselesi

az önce duyuruda, sözlükte yazdığım cevaplara falan baktım, kimisiyle sizli bizli, kimisiyle senli benli konuşmuşum. neye göre olmuş bu bilmiyorum tamamen random, o ana bağlı. hatta bazen sizli bizli başlayıp senli benli devam ettirmişim ki o da ilginç.

siz internette hiç tanımadığınız biriyle konuşurken o kişinin size nasıl hitap etmesini isterdiniz? yaş da belirtebilirseniz sevinirim ona göre de değişir muhtemelen diye düşünüyorum.


 
bunun yaştan ziyade konuşulan konu ile alaklı olduğunu düşünüyorum. gayet sıradan bir konuda çoğul kullanararak kasılmaya gerek yok ya da ciddi konularda arkadaş gibi hitap etmeye gerek yok. sıradan bi konu mesela aşk meseleleri olabilirken, ciddi konu tarihsel ya da siyasal konular olabilir pekala.


  • yaarock  (12.01.12 13:15:53) 
ben duyuruyu ilk kullanmaya başladığımda aynı senin yaptığın gibi yapıyordum.. sen yenisin ben eskiyim falan anlamında değil yani bu dediğim.. neyse artık her cevabımda senli benli yazıyorum..

tanımadığım biri benimle konuşurken sizli bizli konuşursa gereksiz bi mesafe oluyor hoşlanmayabiliyorum.. gerek yok yani bence.. senli benli negzel oysa..
  • buzzlightyear  (12.01.12 13:16:45) 
sorunun üslubuna göre sen ya da siz diyorum ben de.
genelde "siz" demeyi tercih ediyorum.

  • 9kuyruklukedi  (12.01.12 13:24:54) 
inci sözlükte biri mesaj yazmıştı "lan p.ç kurusu o siteye nasıl giriyon bana da söyle". Sevinmiştim. Ama biri burda söylese yüzüne bakmam. Ortama bağlı aslında.


  • alideemir1  (12.01.12 13:26:57) 
bende de bu doğaçlama gelişiyor, duyuru hayatım boyunca böyle oldu. sizli bizliden rahatsız olmama ama bazen çok rahatsız edici şekilde senli benli konuşanlara uyuz oluyorum. aslında söylediği şey laf sokma, alay etme eksenliyse oradaki senli benli üslup üzerine tuz biber oluyor.


  • baldur2  (12.01.12 13:47:00) 
pek takılmıyorum o kısıma,
"naber la at penisi" diye giriş yapmadığı sürece sorun yok.
biraz mesafe olsun ama öyle çoook uzak olmasın.
  • seyduna6687  (12.01.12 14:17:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.