[]

ipod'u guncelledikten sonra yuklenemeyen uygulamalar

sayin apple profesorleri, bilirkisiler...

elimdeki 3. jenerasyon ipod touch, durdugu yerde 5 dk.da pili kendi kendine bitiriyordu. bu durumla ilgili update yapildigini ogrendim. bu arada elimde 5-6 yillik OS X tiger isletim sistemi kullanan bir mac var. haliyle tum sarkilar, uygulamalar bu makinada backup vaziyette. update, sync vs. bu aletten oluyordu.

ancak bu yeni cikan ipod update olayini, benim mac'deki itunes eskidigi icin gormuyor. netekim isletim sistemi eski oldugu icin itunes da update olmuyor. yani ne ipod, ne itunes update olmuyor. os x tiger'da da update olayi malum yok.

elimdeki ipod'u baska alette (PC'de) update edince de hersey siliniyor biliyorsunuz. ben de bir salaklik yaptim. dedim ipod'u pc'de update edeyim. update olunca silinen sarkilar ve uygulamalar nasilsa mac'de duruyor. tekrar baglar sarkilari backup yaparim. bir guzel herseyi silip update yaptim. ipod canavar gibi duzeldi. ancak haliyle yeni ipod'u eski mac tanimadigi icin sarkilar ve uygulamalar mac'de kaldi. neyse sarkilari gecirdim pc'ye, oradan itunes vasitasi ile ipod'a geciyor.

ancak para verip odedigim uygulamalar var, onlar sync olmuyor. bunlari ipod'a gecirmenin bir yolu var mi yoksa apple'in kapisini calip "ya duzeltin sunu ya da parami verin lan ipneler" mi diyeyim.

sagolun varolun.

 
kendi sorusuna kendi cevap veren adam olayim da vatana millete hayirli olsun.

efenim, arastirmacilikli, gazetecilikli bir iki calismanin ardindan ogrendim ki uygulamalari transfer ederken uygulamayi transfer edeceginiz bilgisayarda, itunes'un itunes store kismina gidilmesi, daha sonra tepedeki store kismindan da activate this computer seceneginin tiklanmasi ile bilgisayarinizin aktive edilmesi gerekiyormus. en fazla 5 bilgisayar aktive edilebiliyormus hesabinizdan... bu vasita ile ipod, ipad icin yapilan bilimum uygulamayi bilgisayardan bilgisayara gecirmeniz mumkun oluyor.

kendin pisir, kendin ye...
  • bosch kalfa  (12.01.12 11:54:24 ~ 11:57:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.