[]

ABD, Öğrenci Vizesini Alır mıyım? Yoksa Babayı mı?

selamlar ahali.. yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik. salı günü vize görüşmem var. vizeyi alabilirsem, dil eğitimi için abd'ye gidicem. ufaktan bir heyecan sarmaya başladı şimdiden. bu işleri kendi başıma yaptığım için bi yerden falso verecekmişim gibi geliyor sürekli. şu maddelere göre sizce vize durumum ne olur, nelere dikkat etmem gerekir?

- geçtiğimiz haziran ayında kamu yönetimi bölümünden mezun oldum, o zamandan beri çalışmıyorum ( bu sanırım eksi puan olacak ). kamuda çalışmayı düşünüyorum ve istediğim pozisyonlar için ingilizce gerekli. ayriyetten dönüşte yüksek lisans ta yapmak istiyorum.

- okul 3 aylık ama kur sonunda bir 3-4 ay daha kalmayı düşünüyorum ( başka bir kursa daha yazılarak tabi ). üniversiteden yakın bir arkadaşım şu an abd'de öğrenci, onun yanında kalıcam ve kira ödemiycem ( mutfak masraflarına ortak olucam sadece ).

- okul 10000$ teminat göstermemizi istemişti, bankadan kredi çekip 13000$ gösterdik. hesap benim ve annemin adına.

- annem babam devletten emekli. şu an oturduğumuz ev bizim. bir de dededen kalma küçük bir köy evimiz var. ayriyetten dededen hisse sahibi olduğumuz, müteahhite verilmiş, sözleşmesi yapılmış ve inşaat hazırlıkları yapılan bir arsamız var. hepsinin tapusu falan var.

- yeşil pasaportum var ama abd vizesinde bi b.ka yaramıyormuş sanırım.

- askerlik tecilli, ayriyetten aöf'de sosyal bilimler bölümüne yeni kayıtlı öğrenciyim.

sizce ne olur durum? bir de bu tapu, sözleşme gibi belgeleri illa notere onaylatmak mı gerekir? hem orjinalini hem de fotokopisini yanımda götürsem olmaz mı? cevap verebilecek ve vize tecrübelerini paylaşabilecek olanlara çok teşekkürler şimdiden..

not: tikler sonra..

 
bu işin psikolojik yönüne iyi odaklan. vize alamazsan dünyanın sonu gelecekmiş gibi endişeli bir yüz ifadesiyle, kan ter içinde çıkma soru soracak kişinin karşısına. sakin, mantıklı, tutarlı ve kendinden emin cevaplar ver. arkadaşının sürücü ehliyeti varsa ve fotokopisini yanına alırsan iyi olur. (fazla mal göz çıkarmaz hesabı). yeşil pasaportun bir farkı yok, dediğin gibi. orijinallerle fotokopileri beraber götür. konuşacağın kişi Amerikalı ise, daha fazla gülümsemeyi ihmal etme. orada nasıl geçineceğine dair sorular gelecek. arkadaşının mali durumuna dair gösterebileceğin bir belge olsa, bir zararı olmaz. misal, kalacağın adresten, kursa nasıl gideceğini sorabilirler. bu tür spesifik sorulara hazırlıklı ol. hiç beklemediğin yerden kontra bir soru gelirse, gak guk etme, heyecanlanıp kekeleme. makul, mantıklı, sakin ve DÜRÜST bir cevap ver. ayak üstü yalanlar atmaya kalkma, yemezler, çünkü artık insan sarrafı olmuşlardır. sorulan kadarına cevap ver, dolambaçlı hikayeler anlatma. kafaları bulandırma. neden gitmek istiyosun? dil öğrenmek istiyorum. bitti, nokta, o kadar, full stop, period. ingilizce öğrenirsem, kariyerim için çok iyi olacak, gibi. pozitif düşün, pozitif gir görüşmeye. etrafına negatif elektrikler saçma. efendi bir kılıkla git. kravat takman şart değil ama temiz ve ütülü bir gömlek olsun üstünde. hırpani görünme. kirli sakal filan gibi gereksiz şeylere prim verme. temiz, dürüst, cici çocuk ol.


  • compadrito  (12.01.12 00:38:15) 
@compadrito, çok sağolsın cevap için. valla aynen dediğin gibiyim. dünyanın sonu olarak görmüyorum. vize reddi verirlerse de kendimce bi b planım, c planım var. işte bu iş için çok zaman kaybettim, tek üzüntüm o olur heralde. dediğin gibi ütülü gömlek, tıraşlı, efendi çocuk modunda gitmeyi düşünüyordum ben de. arkadaş şirketlerinin sponsorluğunda gitmişti, kaldığı ev de kendilerinin zaten. arkadaşın mali durumunu belgeleyemem sanırım. hatta arkadaştan bahsetsem mi ondan bile emin değilim. kimisi söyleme diyor, kimisi de söyle iyi olur diyor. ingilizce seviyem akıcı konuşmaya elverişli değil , görüşmede türkçe veya ingilizce konuşmanın etkisi nasıl olur peki?


  • toshiro  (12.01.12 01:07:58) 
ingilizce veya türkçe'nin bir etkisi olduğunu sanmıyorum. mesele, senin orada, "ulan bu herif bi girerse, kalır, bir daha da çıkmaz" gibi bir görüntü vermemen. bir de şunu unutma: şu anda tartıştığımız şey, oradaki görevlinin ruh hâline, iyi tarafına denk gelmene de bağlı. dolayısıyla 50/50 olan ihtimali, senin lehine 51/49 yapmaya uğraşıyoruz, öyle bak bu işe. ama pozitif görünür, pozitif düşünürsen de, hiç bi zararı olmaz yani.


  • compadrito  (12.01.12 01:32:22) 
yalnız görüşmeye gittiğin adamın hiç bir önemi yok, o adamlar bir aracı şirket, sizin pasaportunuzu, belgelerinizi US'e göndermekle yükümlüler, yani vizeyi verecek kurum Amerikada bulunuyor. Yalnız o adamlar formlara, bu adam sakat vermeyin vize tarzı şeyler yazıyorlarsa bilemeyeceğim.

İngiltere vizesi alırken böyleydi en azından.
  • Sabac  (12.01.12 04:28:12 ~ 04:30:27) 
  • muslimovic  (12.01.12 10:29:20) 
@compadrito, sağolasın tekrardan. valla elimden geldiğince pozitif olmaya çalışıcam. göçmenlik gibi bir niyetim de yok ama bakalım..

@sabac, abd ile ingiltere'nin sistemi farklı diye biliyordum ben. ingiltere vizesi almak daha zor sanırım. abd'de aynı sistemimi kullanıyor kesin bi fikrim yok.

@muslimovic, eyvallah :)


bir de bugün ds-160 formunu doldurttum. formdaki sorulardan bir tanesi abd'de ne kadar kalacaksınız idi. kursun süresi olan "14 haftayı" yazdılar ama benim de içime kurt düştü. şimdi ben bu kurdan sonra diğer kurlara da devam etmek istiyordum. e forma "14 hafta" yazdılar, ya ona göre 3 aylık falan vize verirlerse? formu doldurmaya yardımcı olan eleman 14 haftadan sonra tekrar kursa yazılmak istersen türkiye'ye gelip bi daha vize başvurusunda bulunman lazım dedi ama bana saçma geldi. gayet abd'deyken diğer kurlara devam eden, okul değiştiren insanlar var çünkü. bunun doğrusunu bilen var mı?
  • toshiro  (12.01.12 12:00:09) 
Amerika vizesi 10 veya 5 senelik veriliyor genelde.asil sizin icin baglayici olan vize suresini amerikaya giriste pasaporta yazilan suredir.kendi deneyimime dayanirsak her girisim de 6 aylik verdiler, halbukii vizem 10 senelik. Hep tatil amacli gittigimden, uzatma geregini duymadim ama eminim bu surede uzatiliyordur.


  • mahilda  (12.01.12 12:40:37) 
çeket gömlek ayakkabı herşey çok sağlamdı çok sıktım traslı fılan saçlar düzgün kesilmiş filan ogün kız istemeye gitsem kızı alırdım vizeyi vermediler kıyafetı pek kasma günlük kot ve bir gömlek kazak neyse artık kafıdır.

@sabac dediğin olayı worldbrigde ingiltere vizesi için yapıyor..abd ye vizeyi istanbulda 3 kişi veriyor..

1 i kel kısa çekik gözlü
1 sarısın bayan
1 i de yapılı bır abı kelmıydı değilmiydi hayal meyal

bu üçünün ruh hali önemli ..aq usama bın ladının öldüğü gün vermedi ibneler nasıl sıkıntıları varsa
  • mustancigano  (16.01.12 15:43:19) 
bugün görüşmeye gittim ve vizeyi aldım :) genç uzun boylu bir elemana denk geldim. 7-8 dakikalık bi görüşme oldu sanırım. biraz türkçe biraz ingilizce konuştuk sonra vizenizi onaylıyorum dedi ve ups masasasına gönderdi beni :)


  • toshiro  (17.01.12 10:59:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.