[]

Yüksek Lisans

Bir sürü sorum var;

-Aralık'ta tecil sürem doluyor. Mayıs'ta Ales'e girsem Aralık ayına kadar bir yüksek lisans programına başlayabilir miyim?
-İşim gereği sıklıkla şehir dışı seyahatim oluyor, dolayısıyla derslere düzenli olarak katılamayabilirim. Sorun olur mu?
-Derslere düzenli katılamayacaksan tezsiz yap diyorlar. Tezli yapmam mümkün değil mi? (Çalıştığım sektörle ilgili bir tez yazmak ve akademik anlamda da değer taşıyan bir şeyler ortaya koymak istiyorum da.)
-Bu uzaktan yüksek lisans programlarının olayı nedir? Diplomada öyle mi yazıyor? Askerliği erteliyor mu? Yoksa askerlik dönüşü ikinci yüksek lisans olarak mı bakmam gerek bunlara?
-Yüksek lisans askerliği ne kadar erteliyor?
-Bir yüksek lisans programını bitiren biri askere gitmeden ikinciye başlayabilir mi?

 
Bütün cevaplar bana da lazım.


  • alideemir1  (11.01.12 22:50:06) 
yüksek lisans başvuruları ağusto-eylül gibi oluyor, evet yetişir.

dersler genelde haftanın 3 gününe toplanır, geriye kalan 4 günde seyahat ederseniz zaten sorun olmaz, aksi halde hocalarla konuşup izin almaya bakmalı. o da olmazsa, bir ders gününü daha tümden yiyip devamsızlıktan kalma pahasına, ders aşamasını 2 senede geçmek düşünülebilir.

yüksek lisans bitinceye kadar tecilli, en az bir sene ders aşaması sonra da tez bitinceye kadar 2 sene daha.

hayır, doktoraya başlamazsan askere...
  • anonimyususer  (11.01.12 22:54:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.