[]

Odtü ders alımı

1. sınıf öğrencisiyim oibs e baktım bulamadım.
ilk dönem math 119 dersinden geçip ikinci dönem 119-120 yi birlikte alabiliyor muyuz?(ortalama yükseltmek için)
ilk dönem ortalaması 1.8 in altında olursa 2. dönem ders alabiliyormuyuz?
ilk dönem ortalaması 1.8 in üstünde olursa 2.dönem alacağımız derslerde kredi sınırı var mı?math119 ve chem105 i ikinci dönem bi daha alabilir miyim?

bu soruları cevaplayacak bi hayırsever cıkarsa cok iyi olur

 
119dan geçtiysen yapma çocuğum kasma. genelde zaten vermiyorlar ikisini birden, bölümden biriyle konuş ama ikisi birden zor bölüm dersleriyle beraber. yükselticem derken kalma ikisinden de. ders almanda danışmanını ikna etmen önemli, ders yükünü kaldıramayacağını düşünürse vermez ama alabilirsin diye biliyorum ben.
119 ve 105 alabilirsin ama bence otur düşün bütün dersleri birden alma. yaz okuluna mesela 119 ya da 120yi bırakıp sadece birini al, biz de yaptık zamanında o hesapları, kimse de akıl vermedi, not yükselticem diye ortalamanı düşürme tam tersi.

  • meriadoc  (11.01.12 22:44:44) 
119 ve 120'yi birlikte alabilirsin. ancak recitationların tekrar sayılmaz; hem 119'un hem 120'nin recitationlarına ayrı ayrı gitmen gerekir.

evet alabilirsin. suspension olayı zaten cgpa'ine göre olur. o da sene sonunda olan.

oidb.metu.edu.tr'den kimi düzenlemelere/regulationlara bakarsan, aradığın yanıtları daha sağlıklı bi şekilde bulabilirsin.

ve gerçekten de ikinci dönem 120'ye kasıp, güzel bir şey getirip; yaz okulunda alırsan 119'u çok daha yararlı olur senin için.
  • tim burton  (11.01.12 23:02:33) 
119'u geçtiysen alma. yurttaki oda arkadaşım geçmişti dd ile. sonra ben alıcam yükselticem dedi aldı 2 kere kaldı 3. ekstra alışında aa ile geçti.

1. sınıfsan ilk dönem ortalaman ne olursa olsun 2. dönem yeni ders alabiliyorsun. bu sadece bu içinde bulunduğun dönem için geçerli. 2. dönem ile birlikte 1.8 ortalamayı yakalaman gerekli.

odtü'de kredi sınırı yok bölümden bölüme değişen ders yükü sınırı var. bölümünün sitesinde vardır bilgi. 2.00 altı insanlara genelde 5 ders veriliyor. 2.5 üstü +1 3 üstü +2 3.5 üstü sınırsız idi. sınırsız kısmından da tam emin değilim. ayrıca artık danışman hiçbir şekilde ekstra ders veremiyor. son dönemine tek ders kalması harici. onu da danışman vermiyor aslında. sistem ders yükünden fazla ders eklemene izin vermiyor.

bu arada ben senin durumunu az buçuk anladım. ilk dönem ortalaman 1.8 altı kaldı yüksek kredili derslerin düşük geldi. eğer ders çok kek değilse o dersi tekrar alma. aa garanti ise sen sınav kaçırıp dd getirdiysen falan. niye_? çünkü şimdi o dersler ortalamana çok etki ediyorken ilerde çok az oynayacak. mantığın hep önündeki derslere bakmak olsun. bir şekilde geçtiysen geçmişsindir. bir de sayısal bölümlerde çok pis ders bağlama oluyor onlara dikkat et hiç anlamazsın saçma sapan bir dersten okulun uzar.

en önemlisi bunları burda sorma. git danışmanına. adı üstünde danışman. git danış.
  • ayiadam  (11.01.12 23:45:39) 
119-120 birlikte alınıyor ama bence almamalısın.Ben geçen yıl 2.dönem ikisini birlikte aldım 119 ba geldi ama 120 fd geldi.İkisi birlikte çok zor yürüyor aynı gün üst üste sınava girince kafa allak bullak oluyor.Bu yüzden 119 u ya yaz okuluna yada 2. sınıfa atmalısın bence.


  • matthiasthescarred  (11.01.12 23:48:19) 
yaz okulunda 119 yok. bunu da dikkate al. ya bu dönem yada seneyeç


  • ayiadam  (12.01.12 00:10:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.