[]

sigortalı olmayanların 213 tl ödeme zorunluluğu

malum konu hakkında okudukça kafam bulandı. anlayan biri özet geçebilir mi şunu:
çalışmayan kadın emekli kocasından dolayı sigorta kapsamında, başvuru yapmasına gerek yok yanlış anlamadıysam?



 
"çalışmayan kadın emekli kocasından dolayı sigorta kapsamında, başvuru yapmasına gerek yok yanlış anlamadıysam?"

yanlış anlamamışsınız.
  • demcan  (11.01.12 22:07:41) 
yok doğru anlamışsınız, birine bağlı değilsen, sigortan yoksa gidip beni sigortalayın diyorsun, onlar da diyorlar ki önce bi git gelir testi yapsınlar sana, başvuruyorsun gelir testi yapıyor, sonuçta sana bir fiyat çıkarıyor, bunu her ay zorunlu olarak ödeyeceksin diyor.

yok ben istemiyorum sigorta, hastalanırsam da rahat bırakın evimde öleyim diyemiyorsun, eğer gelir testi yaptırmazsan bu sefer onlar 213 tl sabit fiyat belirliyorlar, her ay onu ödemek zorunda kalıyorsun.

tüm bunlar dediğin gibi sadece şu anda sigortası olmayan(birine bağlı olmayan kişiler , 25 yaşını geçmiş öğrenciler vs.)
  • ocanal  (11.01.12 22:11:39 ~ 22:11:57) 
ayrı bir duyuru açmadan buradan sorayım çöplük olmasın ortalık; 25 yaşını geçmemiş öğrenciyim ama sigortam falan yok, babama veya anneme de bağlı değilim. ben ne yapıyorum peki?


  • xenophobe  (11.01.12 22:15:27) 
@xenophobe, devlet sizin priminizi karşılıyor şimdilik. yalnız annenizin ya da babanızın durumunu bir sormakta fayda var. sigortasız iseler, sigortaya dahil olacaklar.

www.memurlar.net
  • demcan  (11.01.12 22:19:56 ~ 22:21:59) 
@xenophobe

bu soruyu doğrudan sgk'ya gittim sordum,

- üniversiteniz sizin için sağlık hizmeti sağlıyorsa ona başvurun, eğer olmazsa mecburen gelir testi yaptırıp genel sağlık sigortası kapsamına gireceksiniz

dedi.

______________

edit: pardon 25'i geçmiş olarak okudum bu dediğim 25'i geçmiş olanlar için.
  • ocanal  (11.01.12 22:44:12 ~ 22:46:06) 
@ocanal;

çok iyi niyetli demişler de hiçbir başvuru yapmayanları da tavan primle borçlandıracaklarını söylüyorlar (25 yaş üstü üniversite öğrencilerini). bu durumda nasıl olacak o iş? benim okuduklarımdan "isteyen yararlansın istemeyen yararlanmasın" anlamı çıkmıyor. yoksa üniversitem zaten sağlık hizmeti sunuyor bana.
  • demcan  (11.01.12 22:49:21) 
@demcan haklısın.

beni değil de başka bir arkadaşımı ilgilendiren bir durum olduğundan ayrıntısını sormadım, "yani eğer üniversitesi sağlık hizmeti veriyorsa 213 tl ödeme zorunluluğundan muaf olacak mı?" diye sormadım. söylenenlere filan bakılırsa senin de dediğin gibi ona pek bakmazlar gibi geliyor bana da.
  • ocanal  (11.01.12 22:56:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.