[]

ingilizce

1 senedir yurtdisindayim,seviyem advanced.Konusmada hicbir sorunum yok gayet iyi konusuyorum ama su reading beni bitiriyor.Biliyorum bilmedigim kelimeyi parcadan cikartacagimi ama sinifta falan hoca okuma parcasi veriyor okumaya basliyorum ve bilmedigim kelimeler karsima ciktikca sikiliyorum parcadan daha fazla okumak istemiyorum.Bu sorunun ustesinden nasil gelebilirim acep?




 
kitap nasil yazicam dostum?okumam iyi degil diyorum sen bana kitap yaz diyorsun hehehe sanirim oyle demek istemedin :)


  • same  (11.01.12 20:35:42) 
kitap yazmaktan kastı makale yazmak olsa gerek arkadaşın. okudukça çözülecek bu durum. haruki murakami falan okuyun, kolay sarar okuma alışkanlığı yaratıri, sonra da taşaklı metinler alıp okuyun sıkılsanız da okuyun öteki türlü iman gücüyle falan gelişmez.


  • sanal hayvan  (11.01.12 20:43:44) 
verieln okuma parçasındaki her paragrafın ilk ve son cümlesini oku ilk başta. bu şekilde tamamladığında parçanın neyden bahsettiği hakkında bir fikrin oluşuyor. sonra parçanın tamamını oku. bu sayede en başta tamamını okumaya kalktığında bilmediğin kelimeler parçadan kopmaya sebep oluyor. en azından benim yöntemim bu.
bir de nasıl anlatayım şimdi :) ön ekler ve son eklerin anlamlarını ezberle. yada gördüğün kelimeyi anlamını bildiğin bir kelimeye benzetmeye çalış.
ilk ve son eklerle ilgili elimde notlar vardı, ihtiyacın olursa yazabilirim?
  • tombul kraker  (11.01.12 21:28:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.