[]

fransadan ucuza telefon alma katakullisi

www.facebook.com

burda bahsedilen bir olay var, gsm şirketlerine 3-5 euro ödeyip birkaç fatura ödeyerek ay kullanıp sonrasında "ben yurtdışına gidiyom" diyerek türkiye'ye dönüp sim kilidini kırdırarak telefona olabileceğinden çok daha ucuza sahip olma ihtimali var mı? bu iş gerçekse nasıl mümkün olabiliyor, yüzlerce liralık telefonları bu kadar ucuza sahibi yurtdışına gidecek diye bırakmak ne kadar mantıklı gsm operatörleri için, niye telefonu geri almıyorlar veya parasını istemiyorlar? nasıl ya gerçek mi bu?


 
tazminatını ödettirirler tahminimce. telin parasını çıkartırlar


  • neysene  (11.01.12 14:52:56) 
gerçek bile olsa dolandırıcılığa özenmeyiniz.


  • duptıs  (11.01.12 14:53:20) 
@duptıs ve neysene arkadaşlarım, sizin yaptığınız yorumu ben de yapabiliyorum zaten. ben bilgisi olan var mı diye soruyorum, nedir olay diye. eğer bilginiz yoksa, sorulan soruya cevap vermeyecekseniz niye laf kalabalığı yapıyosunuz?


  • mistreated  (11.01.12 14:56:47) 
Buraya soru sorarsan, isteyen istediğini yazar kardeşim. Mâdem bu tarz yanıtlar duymak istemiyorsun, sorma sorunu. Soru kalabalığı yapma.


  • AhmetVural1987  (11.01.12 15:05:51) 
oraya gerçek bile olsa yazmışım.evet var demek bu.ama neysene nin yazdığı gibi tazminatı var.

hem dolandırıcılığa özeniyorsun hem ukalalık yapıyorsun.
  • duptıs  (11.01.12 15:07:20) 
arkadaşım biraz kafanı çalıştır o şirket böyle kazıklamana müsaade etse senden önce herkes dolandırıp şirketi batırmıştı. hem cevap veriyoruz zor durumda kalma diye hemde ukalalık yapıyorsun. illa beğenmediysen tiklemeden geçersin.

edit: ayrıca sorunun cevabını vermişim. ama sen nasıl dolandırırız şirketleri sorusunun cevabını arıyorsan o bende yok.
  • neysene  (11.01.12 15:53:13 ~ 15:54:43) 
ya niye hala dolandırmaktan bahsediyorsunuz anlamıyorum. uzun süredir fransadayım. bu olayı yaptığını iddia eden birkaç kişiyle tanıştım, yurtdışına çıktığında telefonu kullanabilecek olduğunu aldıkları yerde söylemişler zaten. fakat detayları henüz tam olarak öğrenemedim. bunların üstüne ekşi sözlük'teki entriyi okuyunca buraya da sorayım dedim. bilgiden kastım bu. bu konuda olan bitenle ilgili BİLGİ, DENEYİM soruyorum. yoksa benim de neyin ne olduğundan haberim var, merak etmeyin. ortada bir dolandırıcılık çabası yok. eğer bu olay gerçekse ya yasal bir boşluk var ya da buradaki operatörlerin buna izin vermesini sağlayacak bir durum. ki dolandırma türü bir olaysa zaten kalkışacak biri değilim, bu soruyu da öyle bir duruma düşmemek için sormuştum zaten. umarım en sonunda anlaşılabilmişimdir.

@neysene

cevap falan vermemişsin ki. "tahminimce" demişsin, anladığım kadarıyla sorumda okuduklarını yorumlayarak belirsiz ve genel konuşmuşsun.
  • mistreated  (11.01.12 19:35:16 ~ 19:39:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.