[]

araba satış sonrası çıkan anlaşmazlık sonucu mahkeme olayı

şöyle bi olay var araba sattı bir tanıdığım. 3 ay önce satış sorunsuz gerçekleşti.

sattığı kişi sahibinden.comda kendime alıyorum arabayı diye geldi aldı,sonradan galerici olduğuu öğrendik dolaylı yoldan.

şimdi sorunsuz satış sonrası bu adam gelmiş 3 ay sonra senin sattığın araba ağır hasalı airbagleri patlakmış seni mahkemeye vericem ihtar çekicem diyor ama böyle bişeyi yokmuş arabanın(kendisi kulandığı süreç içinde böyle bişey olmamış tanıdığımın). böyle birşey hukuki olarak mumkun mu. satış anlaşmasında ztn olduğu gibi almayı kabul etti hatta ustası ile gelip bakmış.

 
soruya yanıt değil ama airbag açılmamış olsa bile, emniyet kemerleri değişmiş olabilir mi? srs kemerler değişince airbag ile ilgili yazılımsal bi müdahale de yapıyorlarmış galiba.


  • nop  (11.01.12 13:37:15) 
araçta eğer böyle bir ayıp varsa, bu ayıbın meydana geldiği tarih, yani airbaglerin açılmasına neden olan kazanın oluş tarihi davayı çözer. bu olay satıştan önce olmuş ise tanıdığınızın sorumlu olma ihtimali yüksek, satıştan sonra olmuş ise tanıdığınız sorumlu olmaz diye düşünüyorum. kanaatimce davada bunu ispatlamak önemli olacak.


  • nesilsiz  (11.01.12 13:39:37) 
bu tur seylerde kaide basittir; iddiayi ortaya atanin kanitlamasi gerekir.


  • entrapmen  (11.01.12 13:40:30) 
@nop satın alan kişinin idddasına göre airbag in göbeği komple değişmiş. sanmıyorum kemerle ilgili olsun

peki bu arabaların yazılımlarında çıkarmı ne zaman olduğu bu airbag olayının çunki tadığımda başkasından almış aracı 5 yıl önce

birde bu tanıdığım aracı kullandığı 5 sene içinde kaskosu varmış ordan kanıtlayabilir sanırım böyle bişey olmadığını değilmi
  • eja  (11.01.12 14:00:23 ~ 14:02:54) 
evet, sigorta şirketlerine veya emniyete yazılacak yazılar ile ortaya çıkar büyük ihtimalle kaza varsa bunun ne zaman olduğu.


  • nesilsiz  (11.01.12 14:09:00) 
kaza yaptıktan sonra kasko ya da rapor uğraşmayıp araba sanayide de yaptırılmış olabilir, bundan dolayı sistemlerde görünmez araba.

3 ay sonra gelen galerici amca da alem adammış, iyice baktırsaymış arabaya.

ben bile bu işi yapmadığım halde 2. el araba alırken en az 2 kaporta-boyacıya gösterip üstüne bir de yetkili servisinde ekspertiz yaptırıyorum arabaya.
  • sli  (11.01.12 14:26:55) 
kafanıza takmaya değmez.şark kurnazlığı yapıyor o arkadaş.hem galericilik yaptığını gizlemiş.muhtemelen herşeyine bakıp almıştır arabanın velev ki araba hasarlıydı heryerine bakıp oyle alacak.istediği mahkemeye versin.sizin kasko kayıtlarınız fazlasıyla yeterli.onun derdi esip gurleyip para sızdırabilirmiyimdir.ararsa siktiri çekin.


  • duptıs  (11.01.12 15:02:07) 
bi pok yiyemez hacı,
adam ararsa bir daha "ver mahkemeye kardeşim orada görüşelim" desin,
ama net söylesin bunu.
adam vazgeçecektir.
zaten bi defa çamur yapmış galerici olduğunu saklamış.
bu arada bunun tam tersini yapan galericilerde var haberin olsun.
  • seyduna6687  (11.01.12 15:05:31) 
tanıdığınız arabayı sıfır mı almış? ikinci el aldıysa ondan önceki bir değişim olabilir mi?


  • merhum  (12.01.12 08:12:46 ~ 08:13:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.