[]

mercedes'e lpg taktırmak etik ve teknik olarak görüşleriniz.

2005 model e 200 aldım lakin iflah olmaz bir lpg ciyim. (şahin ruhluyum). şimdi lovato 1800 tl fiyat verdi lpg için. teknik olarak, performans kaybı yaşanır mı, tanıdığınız birileri var mmı taktırıp memnun olan ?
prince marka falan var ama fiyatları çok uçuk 4-5 bin lira diyorlar.
etiksel ve kütüksel olarak da;
2004 accordum vardı öncesinde.daha öncesinde de mondeo onlar da lpg li doğal olarak, gaz istasyonlarında insanların tip tip baktıklarına alenen şahit oluyordum o yüzden her seferinde fullüyordum ki az geleyim istasyona. insanların ekonomik olduğu için tasarruf edenleri neden yargıladığını anlamak zor. sakın bana o zaman neden mercedes aldın demeyin, çünkü işim icabı kallavi araç olması benim için avantaj sağlıyor. ye kürküm ye hesabı. çok sevdiğim unomu sattığımda çok efkarlanmıştım mesela.

 
Hayırlı olsun, aşırı lüks bir araç değil. s320 alıp tüp taktırmak istesen garip olurdu ama bence yapılabilir. Kendi adıma konuşayım, dünya benzin parası verip gene de taktırmazdım.

LPG'li araç kullanmadığım için hiçbir fikrim yok performans konusunda.
  • kimlanbu  (11.01.12 10:46:10) 
korsan taksi çalıştırıyormuşsun gibi yazmışın.

kimse kimsenin ne yaptığına karışmaz.sen ekonomik tasarruflu davranıyorum dersin başkası sana küçük hesapların adamı der.senin hayatın dilediğini yaparsın.

aynı araçtan bende de var.ortalama 11 litre yakıyor.11 litrelik yakıt masrafı için aracıma ek bir işlem yaptırmayı hiç düşünmedim.merak ettiğim benim yakıt tuketimim ortalama 50 kuruş.tüp takınca bu 10 kuruşamı düşüyor.eğer öyle bir durum varsa şirkette 30 kuruş yakan dizelleri verip benzinli araç alalım tüp takalım.
  • duptıs  (11.01.12 11:11:02) 
mercedese lpg takılabilir fakat biraz performans kaybına uğrar elbette. prestij boyutu dışarıdan fiyakalı görünebilir fakat lpg taktırmak maddi durumla alakalıdır,bu yüzden fiyakayı etkileyebilir kanımca.


  • hll4747  (11.01.12 11:14:09) 
millet ne arabalara ciplere tüp taktırmış senin haberin var mı hacı,
gece yarılarında gidip lpg alıyorlarmış rezil olmamak içi.
tak gitsin ne olacak,
o tip tip bakanlara takılma sen keyfinde ol.
  • seyduna6687  (11.01.12 11:42:08) 
naçizane görüşüm: www.eksisozluk.com

ama madem aldınz o zaman tüp girişini gizletin de dışardan pek anlaşılmasın.
  • icemanr  (11.01.12 12:22:37) 
dizel-tup aynı yakıyor. dizeli verip tupluye gerek yok.


  • bryan fury  (11.01.12 12:35:58) 
lpg dediğiniz şey de yakıttır motorinde benzin de. takılmayın bunlara

benzinli kullanıyorsanız tüp taktırın derim, dizel kullanıyorsanız taktırmayın
  • kisa  (11.01.12 15:20:14) 
1993 yılına kadar olan mercedesler mekanik enjeksiyonlu olduğundan bunlara sıralı sistem tabir edilen lpg kitleri uygulanamıyor. hava filtresinden mikser adlı aparatla lpg verilerek silindire lpg hava karışımı çekiliyor ve bu durumda araç lpg de iken karbüratörlü gibi çalışıyor. yük altında ve düşük motor devrinde gaza ani tepki vermiyor fakat 2500 devir üstünde gayet atak ve istekli davranıyor. mercedeslerde motor hacmi görece büyük olduğundan bu karbüratörlü çalışma şeklini daha iyi tolere ediyor sanırım. 93 sonrası modellerde ise elektronik enjeksiyon olduğundan sıralı sistem lpg kiti takılabiliyor ve bbu durumda da diğer araçlardaki gibi ihmal edilebilecek denli küçük bir performans düşüklüğü yaşanıyor.


  • rutubettin  (12.07.12 15:05:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.