[]

SGK Prim muhabbeti

İnternetten biraz araştırma yapmama rağmen pek bir şey bulamadım, kolaya kaçıp buraya yazayım dedim..

bir yakınımdan duyduğum kadarıyla ocak sonuna kadar herhangi bir gelirimin olmadığını beyan etmezsem devlete aylık bilmem kaç TL SGK kapsamında prim borcuna girecekmişim.

Okulu bitirdim, şimdi fransa'da y. lisans yapıorum, herhangi bir gelirim yok, bu aralar şans eseri türkiye'deyim. illa SGK'ya fln gidip bu işi halletmem mi gerekiyor? bi de gelirimin olmadığı nasıl belgeleniyor ki?


bilen varsa yardım etsin lütfen..

teşekkürler.

 
Bilenler aynı şekilde şu anda asker olan birine bu işlemlerin yapılıp yapılmaması gerektiğini de söylerse sevinirim :)

@rainarc, umarım k.bakmazsın hazır konusu açılmışken sorayım dedim :)
  • bir kac yazar once  (11.01.12 00:08:06) 
muhtarlığa bir sorun derim. benim de bi kaç sene önce bu tip bir belgeye ihtiyacım olmuştu, muhtarlıktan haletmiştik diye hatırlıyorum. oradan da gerekli yönlendirmeyi yaparlar..


  • toshiro  (11.01.12 00:27:38) 
(bu yasada bir saçmalık var) 18 yaşından büyük ve okumuyorsan, ve de 25 yaşından büyük işsizsen senin değil ailenin gelir durumuna bakılıyor saçma sapan bir olay. sen yine de git sgk ya, anlatır illa orda biri.

bu arada, gelirinin olmaması devleti ilgilendirmiyormuş, harcamana bakıyormuş devlet, örneğin sen 1000 lira kira veriyorsan bin liralık geliri var bu vatandaşın diyormuş, bu parayı nerden getirdiğine bakmaksızın, mesela kredi kartları için de bu geçerli, çalışmıyor ama kredi kartı kullanıyorsan onun harcamalarını gelir olarak kabul ediyormuş vs vs..

kaynak: ali tezel
  • rodeocu  (11.01.12 00:31:57 ~ 00:37:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.