[]

cern deneyi

cern'de bir deney yapılacaktı big bang'le alakadar, bir sürü olay çıktı ölücez hepimiz, deliğin içine çekilicez falan diye, ne oldu o deney? yapıldı mı yapılmadı mı?




 
(bkz: atlas deneyi)
#13476604

yamulmuyosam televizyonda bir programa konuşan bir bilim adamı deneyin sonuçlanması için uzun bir sürenin geçmesi gerektiğini falan söylemişti. belki deney uzun soluklu bir deneydir, başladılarsa bile bitmemiş olabilir.

bi de yine yamulmuyosam kara delik falan olmayacak demişti, ölmüycek hiç kimse falan demişti o bilim adamı. belki kandırmıştır... :)
  • arpaci kumrusu  (30.07.08 13:13:09 ~ 13:15:18) 
son olarak deneyin yapılacağı tünele dev bir mıknatıs yerleştirildi ama deney ne zaman başlıyor bilemiyorum. bir keresinde 2009 başında diye duymuştum ama ne kadar doğru tartışılır.


  • luin 41  (30.07.08 13:13:39) 
son gelişmeleri çıkardıkları şu e-bulletin'den öğrenebilirsiniz.

cdsweb.cern.ch

benim de bildiğim kadarıyla large hadron collider ile ilgili son güvenlik testlerini yapıyorlar, bu da uzun zaman alan meşakkatli bir iş. fakat şu sıralar (sanırım ağustos ayı içerisinde) esas deneye başlayacaklar.
  • demcan  (30.07.08 14:01:54) 
  • kurukafa  (30.07.08 14:28:33) 
8 gün kaldı.


  • winsome  (30.07.08 14:53:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.