[]

ticari araçlar hakkında bilgisi olanlara: fiat fiorino

meraba arkadaşlar,

geçen bu fiat fiorino'lardan birini kullanma şansım oldu fıtı fıtı çok hoşuma gitti, küçük araba gibi. hem diğer ticari araçlar gibi kocaman hantal değil, hem de çok tatlı minik dobiş bi şey. arkadaşları taşırken gitardır ekipmandır falan arkasında rahat rahat kasmadan taşıma konusunda çok cazip geldi. yakıt tüketimi de oldukça düşükmüş. ama neticede anlamıyorum ben detaylı olarak, bu araba da yeni ürünüymüş fiat'ın. olumsuz yönü var mıdır, insanı pişman edecek, ya da almamasına neden olacak? varsa, benim bakış açımdan değerlendirirseniz muadil olarak önerebileceğiniz bi şey çıkar mı?

teşekkürler.

 
geçen hafta kayınpedere renault kangoo express confort aldık, 1500 cc. motor, 85 hp. çift airbagli, gayet güzel iç dizaynlı bir araba olmuş kangoo. fiorino ya oranla daha yüksek, ancak içi gayet rahat. 60 ay vadeye kadar da ödeyebiliyorsunuz. ha az beklerseniz önümüzdeki ocak gibi kangoo nun otomatik viteslisi gelecekmiş, bence bir de onlara bakın.

edit : hocam kusura bakmayın, express confort değil, kangoo multix expression almışız.
  • galahad  (30.07.08 13:04:11 ~ 13:25:05) 
ocak ayını bekleyemeyecek kadar sabırsız bir insanım ama zaten otomatik vites sevmiyorum. hemen bakıyorum kangoo'lara, teşekkür ettim.


  • radioheadbanger  (30.07.08 13:10:59 ~ 13:11:41) 
valla tek eksisi çirkinliği diyorsan ben bayıldım diyebilirim, oyunca arabalara benziyor.


  • radioheadbanger  (30.07.08 13:59:04) 
gerçekten çok çirkin araçlar, bu ve eski modelleri yani kasa şekli olarak trafikte görünce pek hoş görüntü vermiyor, bir de anlamadığım bu araçlar o kadar çok ama avrupada pek görülmüyor, ya da bizdeki kadar satmıyor. madem ticari olcak, taşıma önemli bu tipsiz yerine transporter gibi yakışıklılar tercih edilmeli.


  • marmara34  (30.07.08 14:24:11) 
çirkinliği konusunda fikrimi söyledim, trafikte nasıl gözüktüğü de inan umrumda değil. transporter da bunun yanında tır gibi kalıyor. anlamamışsın sen beni dostum.


  • radioheadbanger  (30.07.08 16:37:39 ~ 16:38:04) 
bunlar önünde sonunda ticari araçlar. süspansiyon sistemi izolasyon sistemi fren sistemi vs yük taşımaya göre üretilmiş belki bazı modellerinde birazcık daha "iyileştirilmiş" araçlardır. bu gibi araçların hiç birinden binek konforu alamazsınız, en iyisi denilen vw caddy ile bile 500 km yol yapsanız arka koltuklardan inenler turşu vaziyetinde inerler. mesela bence yayık ayranı yapmak için en enteresan yöntem yogurdu ve suyu kaba koyup bir doblonun arka koltuklarında 100 km gezdirmektir :)

memleketimizde ne kadar rağbet görseler de gerçek değişmez; bunlar otomobil değil ticari araç. aradığın şey bir otomobilse ve ihtiyaçlarının da fiorino tarafından karşılanabileceğini düşünüyorsan bakman gereken araç skoda roomster olmalı.
  • agk  (31.07.08 01:24:07) 
işte mükemmel çok yakın bi cevap, hemen araştırıyorum skoda'yı


  • radioheadbanger  (31.07.08 02:19:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.