[]

Amerika'da Pasaport Yenileme

Selam sevgili Eksi Duyuru ahalisi

Benim acaip bir problemim var, ortalik 56 olacak galiba. Bu yuzden Amerika'da bu tip isleri nasil halledecegini bilenler beri gelirse harikulade olur.

Yas 27, Amerika'da master yapiyorum. Universite'nin denkligi yok malesef Turkiye'de, bu yuzden askerligimi tecil ettiremiyorum. Burada bir universiteden mezun oldum ayrica ek bilgi olarak, onun denkligi var.

Simdi gelelim esas probleme,

Benim pasaportumun suresi gecen sene ekim ayinda doldu. Yani uzerinden 1 yildan fazla zaman gecti. Haci sen n'aptin demeyin, oyle denk geldi bir turlu halledemedim iste. Zaten Turkiye'ye de cokca gidip gelen bir adam degilim. Lakin su anda benim pasaport cikartmam lazim. Yenilemem mumkun degil cunku:
1) Askerlik tecil ettiremiyorum denkligim olmadigindan mutevellit, ancak buradan aldigim bir ogrenci belgesiyle Turkiye'de katakulliye getirerek tecil ettirebilme ihtimalim var o da ne kadar bir ihtimal belli degil.

2) Pasaport biteli 6 aydan fazla oldugu icin sorun olacak, cezaya dusmus galiba.

Simdi bu kosullar altinda yapilabilecek tek bir sey var o da kayip bahanesiyle pasaportu yenilemek.
Lakin ben gidip pasaportumu kaybettim dersem Turkiye buyuk elciligine, benden askerlik tecil belgesi isterler mi? Bu bir,

Diger pasaportumun ne zaman bittigini bilme ihtimalleri nedir? Bu iki,

Vize islerim n'olur? Yeniden beni vize pesinde kostururlar mi? Bu da uc.

Hic birsey olmaz, git, cat diye parasini verir alirsin deyiverseniz ya beybi?

(Simdi pasaportu yenilerken ya da kaybedince, iserse 5 yillik sure olsun defterde, o siliniyor ya, hani bende 5 yillik sure vardi dedigimiz zaman nereden bilelim bes yillik sure oldugunu diyorlar ya, o acidan belki bilmiyorlardir diye sey ettimdi.)


Ha bu arada, arayip buyukelcilige soramam, o zaman sana soyledik askerlik tecil belgeni al da gel diyebilirler, o da benim butun 'ama ben bu kadar yol geldim' argumanlarimi bozar. Nahos olur, o acidan burada ufak da olsa bir fikir ariyorum.
Saygilar.

 
1. İstiyorlar. Ben götürdüm. Ama zorunlu mu bilemem.

2. Bilme ihtimalleri mi? Öyle bi ihtimal yok. Tabiki biliyorlar. İhtimal değil yani.

3. Vize zaten pasaporta verilir. Senin pasaport 2011'de bitiyorsa vizen o tarihe kadardır. Senin pasaport 2011 de bitiyor amerika sana 2012 verdiyse kafaları iyidir çorçların. Olmaz böyle bir şey. Senin vizen de bitmiş.

4. Pasaportu çıkartcan. Sonra gidip vize alıcan. Vizen geçtiyse eğer 300 euro gibi cezası var. Amerikada ne kadar bilmiyorum. Ayrıca sana "giriş çıkış" yap ve 300 euro öde diyebilirler.

5. Büyük elçiliklerin taaa allah... neyse. Büyükelçileği git tatlı dilini çıkar. Her şeyi hallederler. Sakin bi zamanda git. Türkiyedeki memurların ne kadar melek olduğunu yurt dışında türk memur görünce anlıyorsun. Şişman ve babacan bakan birini bul.

Hadi iyi şanlar. Because you need it.
  • alideemir1  (12.01.12 10:26:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.