[]

İş, sözleşme vs

Şimdi arkadaşlar şöyle bir olay var, ben bir iş görüşmesine gittim, işte tamam dediler bi de müdürler konuş falan, neyse ben de konuştum en fazla haftada dört gün müsaitim dedim, tamam dedi işte sigorta falan yapıcaz çalıştığın gün üzerinden falan filan. yalnız ne sözleşme yaptık ne bişey, tamam tamam dedi ama benim hiç içime sinmedi. Hemen başla dedi ben de pazartesi başlayayım dedim, o da iyi falan dedi. yani nasıl yapsam şimdi sözleşmesiz çalışmak istemiyorum, daha önce de başıma gelmişti zaten. Zaten az bi paraya çalışıcam bari sigorta falan hemen başlasın diyorum. Anladığım kadarıyla bir ay bi deneyelim falangibi düşünüyor. iyi ama zaten sözleşme yapsak da bir ay deneme süresi olmuyor mu?
Gidip tekrar konuşsam mı nasıl yapsam?



 
işe başladığın gün sözleşme imzalatabilirler. p.tesi.


  • naksidil  (10.01.12 17:46:05) 
Konuş meseleyi netliğe kavuştur. ama üslüp önemli. Efendim benim kafama takıldı falan deme. Bi bahane bul, laf arasına sıkıştır. Öküz değil ya anlar heralde. Eğer anlamamazlıktan geliyorsa eğer, sözleşmen de yok. Tüy direk.


  • alideemir1  (10.01.12 17:46:19) 
@naksidil, ptesi kadın yurt dışına çıkıcam falan diyor, öyle bişey zannetmiyorumyani
@alideemir1, ben zaten sözleşme istedim, kadın tamam falan dedi ama oyalıyor gibi geliyor bana. Bir de çalıştığım günlerin üstüne falan yatabilir yani, brlli olmaz. Orada çalışan biri beni uyardı çaktırmadan, sözleşmesiz çalışma dedi, ben iyice kıllandım.

  • cy7  (10.01.12 18:00:28) 
çalışmak için sözleşmeye ne gerek var?
sen gir işe başla, işler ters giderse ayrılırsın.
ayrıldıktan sonraki haklarını almak için yazılı bir sözleşmeye gerek yok ki.
ilerde mahkemelik olunca orada çalıştığını kanıtla yeter.
  • de jure  (10.01.12 18:13:23) 
@de jure, nasıl kanıtlıycam ki? Herşey sözde.


  • cy7  (10.01.12 18:16:28) 
çalıştığını her türlü delille kanıtlayabilirsin, iş mahkemelik olduğunda "cy7 burda çalışıyordu" diyecek bir tanık bulursun. tanığın aynı iş yerinden olması da şart değil, iş yerinin karşısındaki büfenin sahibi bile olur.
ebn yazılı sözleşme istiyorum deyip de adamları işkillendirme, işinden olma boş yere, git çalış, istenmeyen bir şey olduğunda; eğer haklıysan, bir şekilde mahkemeye de haklı olduğunu kanıtlarsın, gözünde büyütme bu kadar.

  • de jure  (10.01.12 18:38:48) 
maddi kanıt istiyorsan da;
bir arkadaşına iş yeri adresini ver, sana taahhütlü posta yollasın (masrafı 5 tl) postacı geldiğinde kapıdaki görevliye veya sekretere sorar ve eğer sen orda çalışıyorsan imza karşılığı ordaki çalışana verir postanı.
aradan 10 sene de geçse, böyle bir kayıt senin orda çalıştığına karine olur zaten.
oof akşam akşam ne anlatıyorum ben yaa, git çalış işte hocam, yazılı sözleşmeyi falan boşver, korkma, takma kafana.
  • de jure  (10.01.12 18:42:33) 
Futbolcu sözleşmeleri gibi bazı sözleşmeler dışında iş sözleşmeleri yazılı olarak yapılmaz.Herhangi durumda işçiler işverenlerden daha avantajlı durumdadır.Uzun yazamayacağım ama sözleşmenin yazılı yapılmaması bile işçi lehinedir.Orada çalıştığınızın tespiti kolaydır; iş yerindeki herhangi çalışan veya civardaki iş yerlerinde çalışanlar soruşturan müfettişe seni orada gördüklerini söyleseler bile bu ıspat için yeterli oluyor.


  • lebanon  (10.01.12 18:46:59) 
sgk girişinin olduğundan emin ol, e-devletten kontrol edebilirsin, o da önemli bir faktör olacaktır dava falan açacak olursan


  • zaugnakhaldun  (10.01.12 18:51:03) 
O zaman sigortamın hemen başlamasını istediğimi söylesem, çünkü benden hiçbir şey istemediler sigorta numarası falan filan?


  • cy7  (10.01.12 19:58:33) 
tc kimlik numarası sgk girişinin yapılması için yeterlidir, onu aldılarsa onun üzerine sorabilirsin.


  • zaugnakhaldun  (10.01.12 22:15:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.