[]

araba sorunları

merhaba araba dünyasının müdavimleri, benim bir kaç sıkıntım var.
04 Fiesta TDCI var bizde.
1 - Dün gece park ettim aracı sabah bir yere gidip gelecektim 10 dk iş için çıktım araçla. Dışarıda sağanak yağmur olduğundan arabayla gitmem gerekti. Geri döndüğümde aracın gece boyunca durduğu yerde yağ gibi bir şey gördüm. Ne kadar süre ile yağ akıtmış bilmiyorum ama ortada bir gökkuşağı gibi bir şey vardı. Yağ gibi algıladım ben bu durumu. Daha önce yapmamıştı bunu ilk defa gördüm bugün. Dışarıda çok yağmur yağdığından kontrol de edemiyorum yağını. Acaba yağdan mıdır ki ? Birazdan yine çıkacağım dışarı çıkarken şimdi koyduğum yeri kontrol edeceğim bir de yolumun üstünde AVM var. orada yağını kontrol eder yola öyle devam ederim heralde. Yağ damlatıyorsa ne yapmak gerek ?

2 -
Adana'da yağmurlar sıklaştığından sabahları yola çıktığımda frene bastığım ilk anda sağ arka tekerden ses geliyor ve frene bastığımdan dolayı heralde frenden(bilmiyorum tek aklıma bu geliyor) metalin metale sürtünme sesine benzer bir ses geliyor. Tahminimce ısınınca da kesiliyor ses. Bir bilene sordum bana fren arabayı söndürdüğünde birleşiyor ve yağmur suyu içinde hapsoluyor o da pas yapmıştır onun sesidir dedi.
Bugüne kadar idare ediyordum da bugün 70-80 aralığında giderken frene basınca sıkıntı olmuyordu ama hız 20lere düşünce yani durma seviyesine gelince ıslık gibi ses gelmeye başladı. Bu uzun bir müddet böyle sürdü ama sonrasında kesti. Nedeni ne olabilir acaba bu son sesin ?

 
1-bi parmağınızla baksaydınız. anlardınız yağ mı değil mi. yağ ise pek çalıştırmayın. birden çat diye kalmaz ama zarar tabii.

2-evet, pastan. su da yapar. ama kuruyunca kesilir. oksitlenmedendir muhtemelen.
  • kim milton nielsen  (10.01.12 10:49:41) 
2- balata da bitmis olabilir, ne zmn degistirtmistin en son ?


  • bryan fury  (10.01.12 12:54:34) 
yağmur yağmayan bir yere çek en azından kaputu bir aç, motorun kapağına, çevresine bir bak, yağ falan var mı. motor yağını kontrol et. yağ damlatıyorsa nereden damladığına bakılır ona göre işlem yapılır.

balatalar bitmeye yakın ses yapar. balataların sürtündüğü yer var ayna deniliyor orası aşınmış olabilir. diskin pas yapması normal, iki üç kere fren yaptığın zaman geçer.
  • vincenzo  (10.01.12 13:28:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.